Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев Снимка: Пресцентър Столичен

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев Снимка: Пресцентър Столичен
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Няколко поколения са погубени от комунизма у нас

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев
Снимка: Пресцентър Столичен общински съвет

Той прибавя и че като потомък на репресирани от някогашната " Държавна сигурност " не може да подмине равнодушно " опитите за реституция и неглижирането на кървавия уред за гнет ". И прибавя: 

" Пречупено през персоналната ми орис, в тези времена на всевластната Държавна сигурност и с моя генезис, за мен щеше да е изцяло немислимо да завърша Право в Софийския университет, нито да изучавам след това в " Кингс колидж " в Лондон, нито да съм учител по комерсиално право в Софийския университет.

Синовете не носят отговорност за греховете на бащите си. Но когато се отхвърлят от режима, от който толкоз доста са се облагодетелствали - просто не им имаме вяра. Защото помним. "

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев , повдигнат от " Продължаваме Промяната " (ПП), " Демократична България " (ДБ) и " Спаси София ", подсилен и от " Екипът на София ", също излезе с позиция, като написа във Фейсбук:

" Днес Европа уважава паметта на жертвите на закононарушенията на комунизма и нацизма. На нацизма и комунизма! Двете еднообразно мракобесни идеологии в историята на човечеството. Няколко генерации са погубени от комунизма у нас, техните съществени права са потъпкани и отнети, и принудително е спряно развиването на една страна, която е била част от европейското семейство, имала е своите светли мозъци в науката, предприемачеството и политиката - всичко това е отнето, убито, потъпкано и окончателно изгубено за десетки години напред ".



По думите на Терзиев " човешкият разум мъчно осъзнава мащаба на това ужасяващо закононарушение, чиито последици усещаме и до през днешния ден ".

" Няма да спра да споделям, че не одобрявам нито една от тоталитарните анти-човешки управляващи от предишното - нито комунистическата, нито нацистката. Свободата и справедливостта са единствените преобладаващи полезности в нашето общество и би трябвало да бъдат защитавани от посягане и опозоряване, тъй че да подсигуряваме, че в България никой и в никакъв случай повече няма да изпитва скръбта и болката, породени от комунистическия режим в България ".

" Живецът на нашето общество и страна беше потъпкван в продължение на десетилетия, само че виждаме, че още веднъж се разсънва и това ще бъде моята съществена задача - да работя за европейското, демократично бъдеще на нашата татковина. Поклон пред паметта на жертвите на комунизма и нацизма. Няма да ви забравим ", в умозаключение написа той.

Снимка: Пресцентър Столичен общински съвет
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР