Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев предлага отмяна на

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев предлага отмяна на
Коментари Харесай

Шефът на СОС против сграда на „Пазари Изток“ в „Хладилника“

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев предлага анулация на решението за строителство на жилищна постройка в кв. „ Хладилника “ на терена на „ Пазари Изток “ ЕАД.

Той упорства общинският терен в кв. „ Хладилника “, който е благосъстоятелност на общинското сдружение „ Пазари Изток “ ЕАД, да бъде непокътнат за публично прилагане. Предстои на  място - дружно с жителите - да вземат решение дали да създадат публичен паркинг, от който имат потребност, или детска площадка.

Георги Георгиев и общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС към този момент внесоха доклада с искане за анулация на решението, с което притежателят на терена „ Пазари Изток “ ЕАД получи правото да организира конкурс за основаване на право на градеж на жилищна постройка. Очаква се решението за анулация на строителството да бъде взето от общинския съвет на идната сесия на общинския съвет на 16 септември, като към този момент е включено в плана за дневен ред. 

Георгиев посочи, че през вчерашния ден се срещнал с жители, които живеят в жилищните здания към парцела. Категоричен е, че една нова жилищна постройка към мястото, ще утежни качеството на живот там. Затова внася отчет, с който да анулира решението, с което се разрешава на притежателя общинското сдружението да организира конкурс за създаване на жилищна постройка, в която трябвало да получи жилищни и търговски обекти.

Георгиев обяснил на жителите, че е направил инспекция на цялата документи - утвърдената процедура е отговаряла на всички законови условия и нужните отстояния са спазени, само че обстановката на място е друга и ново строителство не е оправдано.

През идната седмица - от 12 септември нататък - Георги Георгиев ще провежда нова среща с жителите от кв. „ Хладилника “, на която ще се обсъдят техните оферти защо да се употребява общинският терен.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР