Председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов коментира

...
Председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов коментира
Коментари Харесай

Румен Христов: Петков е като редника с генералски жезъл в мешката

Председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов разяснява изявлението на  Кирил Петков от „ Продължаваме промяната “ (ПП), който по-рано заяви, че че е подготвен да поеме отговорността да стане министър председател.

„ Той работи малко като по оная остаряла максима, че всеки редови войник носи в мешката си генералския скиптър.Но преди да кандидатства за този пост, той би трябвало да има най-малко 121 народни представители, което доста мъчно може да стане.Той приказва и за нови парламентарни избори през март месец 2022 година и че можел да изчака. Е, какво – ще вършим избори, до момента в който някой си реализира мандата? Да, само че дали обществото и бизнесът могат да чакат “, съобщи Румен Христов в „ Твоят ден “ по Nova News.

„ Когато става думи за десни политик, несъмнено, че може да седнем и да поговорим за общи политики “, разясни обаче Христов и добави:„ Хубаво е когато се приказва нещо, то по-късно да се потвърди. Типичен образец е това с подслушването. Аз още не знам имало ли е подслушвания “. 

На въпрос защо Съюз на демократичните сили се коалира с ГЕРБ Христов съобщи: „ Това е един дълъг развой, който стартира преди 3-4 години. Нека младежите да не отхвърлят това, което е направено от няколко генерации българи.Ако се явим независимо няма да минем бариерата и поради това се коалирахме с ГЕРБ, с цел да не се изгубят нашите гласове. Вината за това достоверната десница да се разцепи не е на Съюз на демократичните сили. Силното его, желанието за власт и неразбирателството са отговорни “.

 „ С експертизата, която има ГЕРБ-СДС и опитите тази групировка още веднъж да бъде сложена в изолираност на ръководещите няма да им е елементарно “, по този начин Христов дефинира бъдещето на идващото Народно заседание и разясни, че биха преговаряли с така наречен „ десни обединения “.

„ Подкрепихме проф. Герджиков заради неговите качества. Той е извънредно ерудиран човек, който желае да сплотява и е коренна диаметралност на настоящия президент.Общо взето ще има избор сред „ Върви, народе възродени и „ Партизан за пердах се стяга “.

Виждам голямо предпочитание в Радев да държи цялата власт ръцете си. Той ще бъде първият президент, който към този момент една година държи властта си единствено при него.Радев прави всичко допустимо да няма държавно управление и той да властта. Дори и Тодор Живков не го е правил “, съобщи водачът на Съюз на демократичните сили за идните президентски избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР