Председателят на ПГ на Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви

...
Председателят на ПГ на Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви
Коментари Харесай

Тошко Йорданов изригна: България каза ,,да“, народът няма да има избор с какво да се храни

Председателят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов съобщи пред публицисти в Народното събрание, че е имало неоповестено съвещание на Министерския съвет, на което е взето решение по отношение на позицията на България на идната среща на Съвета на Европейски Съюз по тематиката „ Земеделие “.
„ От ПП-ДБ са решили да България да поддържа отпадането на регламентите за ГМО храните, т.е. ще подкрепим нови геномни техники за храни и фуражи, прокарване на генно-модифицирана храна. Това ще докара до освобождение на нови неизпитани ГМО в природата, които няма по какъв начин да бъдат лимитирани на едно поле в природата и прехвърлянето им на полетата, на които българските производители създават артикули “, уточни Йорданов.
По думите това ще докара до загуба на пазари, които търсят чиста, биологична храна. „ Никой в България няма да може да потвърди дали храната му не е нечиста с ГМО “, добави той.
Депутатът от Има Такъв Народ изясни още, че в магазините ще се оферират без етикиране и без следене хранителни артикули, които имат ГМО.
„ Така ние, като консуматори, не можем да избираме дали желаеме ядем ГМО храна, или не “, уточни Йорданов.
Той изясни по какъв начин в случай че тази позиция се одобри, това би било нездравословно за нашите земеделци.
„ Когата едно семе се генно модифицира, то получава авторски права, патент. Тези, които се занимават със семена и те не са ГМО, ще изпаднат от пазара, ще загубим и пазари, чисто като страна, само че най-гадното в цялата работа е здравето на всеки един от нас. Хората желаят да знаят какво ядат и да избират, а в този момент няма да може да избирате “, добави Тошко Йорданов, предава ДарикНюз.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР