Председателят на ПГ на БСП за България Георги Свиленски призова

...
Председателят на ПГ на БСП за България Георги Свиленски призова
Коментари Харесай

Свиленски призова министъра на енергетиката. За какво?

Председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски прикани министъра на енергетиката да не дава квалификации за офанзиви, войни и подозрения за опълчване.

Факт е, че има проблем, факт е, че българското общество би трябвало да бъде осведомено какво се случва, факт е, че през днешния ден КЕВР и прокуратурата са почнали инспекция. Нека органите се произнесат, да създадат своите инспекции и да видят дали страната е ощетена, разяснява в " Още от деня " Свиленски.

Това, че държавното управление се поддържа от коалиция и в нея попадат разнообразни политически субекти, не дава индулгенция на нито една политическа партия и министър да прави неща, които ще нанесат вреда на страната, добави той.

Свиленски изясни, че напрежение в обединението няма. Това по думите му ще проличи най-ясно при приемането на бюджета.

Предстоят забавни две седмици в Народното събрание. Това ще даде знак за бъдещето на обединението и Народното събрание ", сподели Свиленски.

Той съобщи, че чака мораториумът върху цената на тока да падне.

" Българските жители ще бъдат предпазени и те бяха предпазени. Да, специалисти и експерти споделяха, че това е неверно икономическо решение, само че политически за българските жители беше значимо да бъдат предпазени в зимата. Правителството работи цените да не се подвигат, колкото щяха да се вдигнат. Трябва да бъдат подкрепени енергийно бедните. Правителството работи да не бъде внезапно вдигната цената на битовите консуматори, да бъде направено по този начин, че лечебни заведения, общини, религиозни храмове, детски градини и ясли да не заплащат тази висока цена на тока ", безапелационен беше Свиленски.

Той добави, че Българска социалистическа партия ще упорства за реализацията на АЕЦ " Белене ", тъй като по думите му на всеки българин към този момент стана ясно, че по-евтин ток от този, създаден в атомната централа, няма.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР