Председателят на партия Има такъв народ Слави Трифонов призова във

...
Председателят на партия Има такъв народ Слави Трифонов призова във
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Статуквото иска да не гласувате!

Председателят на партия " ИТН " Слави Трифонов прикани във " Facebook " последователите на партията да гласоподават за Румен Радев на неделния балотаж за президент на България. В него настоящият държавен глава има за противник подкрепения от ГЕРБ ректор на СУ Анастас Герджиков.

Трифонов застана зад кандидатурата на Радев и на първия тур, а в този момент написа:

" Аз и моите сътрудници от „ ИТН “ препотвърждаваме поддръжката си за Румен Радев. Това е нашият свободен избор. Знам, че и вие, които подкрепихте „ ИТН “, също сте свободни хора и може да извършите своя свободен избор.

Ето какво друго написа Трифонов:

" Изборите изобщо, но изобщо не са завършили. В неделя следва извънредно значим избор - кой ще е президент на Република България в идващите 5 години. Дали изборът е превдварително решен? Aко мислите по този начин и не излезете да гласувате, знайте, че статуквото от последните 12 години разчита навръх това.

Изборът е явен – избираме сред човек, който поддържа митингите против Борисов и Гешев и човек, който не е схванал „ кой е прав на митингите “.

Избираме сред човек, който не е страхлив и човек, който плашливо прави стъпка обратно при срещата си с съперника.

Избираме сред човек, който изпълва със наличие президентската институция и един сламен човек, позор за академичната общественост. "



Още през вчерашния ден зад Румен Радев застана и " Зелено придвижване ", което е част е от “Демократична България ” и член на Европейската зелена партия. Оттам излязоха с послание към своите симпатизанти, в което декларират, че Националният съвет на придвижването е решил на балотажа да бъде подсилен Радев и напомнят, че на първия тур са подкрепили Лозан Панов/Мария Касимова-Моасе, само че в този момент " разсъдъкът изисква да бъдем дейни и на балотажа ".

В обръщението си Зелено придвижване обрисува и какви упования има към Румен Радев, при втория му мандат, в случай че той остане президент:

" България има късмет за позитивни промени през идващите години и считаме, че Радев като президент може да бъде част от решенията. През петте си години той потвърди, че може да слуша рационалните доводи за налагане на несъгласие и го упражняваше в случаи, като измененията в Административно-процесуалния кодекс и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Очакваме от него да бъде глас в поддръжка на нашите цели - чиста и зелена България, непокътната природа, преход към нисковъглеродна стопанска система, ценене на правата на индивида, промяна в правосъдната система, регулаторите и държавната администрация, прекъсване на корупцията и злоупотребата с еврофондове и пари на данъкоплатците ".

По-рано, още в деня след първия тур, съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков насочи обществен зов по малкия екран към своите сипматизанти да гласоподават за Румен Радев

Мая Манолова пък разгласява на уеб страницата на " Изправи се.БГ " послание към поддръжниците на партията, озаглавено " ", в което декларира, че " не трябва да оставим след Гешев в президентството да влезе индивидът на Борисов ".

Според Манолова, " сега се пробват да изчегъртат достойния български президент Радев ". 

" Ще оставим ли Турция да избере българският президент или ще излезем и ще изберем достойният български военачалник Радев? - пита Манолова и приканва българския народ да не се успокоява и успива от огромната разлика сред Радев и Герджиков. - Нищо не е предрешено, дано в неделя да излезем и да гласуваме, тъй като тимът на Герджиков се строява. "  

В Българска социалистическа партия има решение за поддръжка на Румен Радев още преди първия тур и то не е отменяно, без значение от обстоятелството, че водачът в оставка Корнелия Нинова в последните дни по този начин и не е призовала изрично да се гласоподава за президента. Обаче градската организация във Велико Търново, да вземем за пример, откри за належащо да излезе през вчерашния ден с нарочна декларация в интерес на Радев.

" Призоваваме всички приятели и симпатизанти, които през последните дни нападат Радев и Йотова, да се замислят и да осъзнаят, че по този метод наливат вода в мелницата на политическите ни съперници. Нека вътрешнопартийните пристрастености да бъдат прекъснати до балотажа и всеки същински социалист да поддържа издигнатата с решение на Народно събрание на Българска социалистическа партия претендент президентска двойка ", се споделя в декларацията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР