Председателят на парламентарната комисия по култура и депутат от ГЕРБ

...
Председателят на парламентарната комисия по култура и депутат от ГЕРБ
Коментари Харесай

Рашидов: България изхарчила половин милион за „виетнамски чаши“ и „един таван“ на Венецианското биенале

Председателят на парламентарната комисия по просвета и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов разяснява присъединяване на България на Венецианското биенале пред Българска национална телевизия като ”резил ” и като ”едни хора, които са хапнали добре за половин милион лв. ”.
" За първи път видях като художник такова знамение, това е един неуспех и ме е позор. Изхарчиха едни пари по един тотално погрешен метод - 500 000 лева ", изясни Рашидов.

От съдружие " Зограф " желаят пояснение защо са изхарчени 500 000 лева за присъединяване на страната на Венецианското биенале.

" Ужасни неща - елементарни чаши, купени от Виетнам, един-двама участника, за един таван ", изясни още Рашидов. От думите му стана ясно, че страната е платила яка сума за едно таванско помещение.

" Там беше борбата кой да се набута в това остаряло биенале. Няма ни даже в каталога. Някои просто добре са си хапнали. Резил ", сподели още Вежди Рашидов.

Той още веднъж акцентира на обстоятелството, че страната е купила павилион на един таван за половин милион, с цел да показва българската просвета.

Председателят на комисията по просвета в Народното събрание добави, че всички планове ги има в комисията и занапред ще се проучват.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР