Председателят на парламентарната група на социалистите и демократите испанката Ираче

...
Председателят на парламентарната група на социалистите и демократите испанката Ираче
Коментари Харесай

Корнелия Нинова се срещна с лявото политическо семейство в Европейския парламент

Председателят на парламентарната група на социалистите и демократите испанката Ираче Гарсия поздрави българската делегация. Двете страни разискаха настоящите въпроси от европейския дневен ред, отделяйки изключително внимание на обществения дирек, обучение, опазване на здравето.

Корнелия Нинова предложи ръководителите на парламентарни групи на леви партии от всички страни членки да основат собствен формат, от време на време да се събират и изготвят общи позиции по значими въпроси. Нинова поздрави испанските социалисти за резултатите от изборите, изпрати специфични поздрави на Педро Санчес и пожела триумф.

По-рано делегацията на Българската социалистическа партия се срещна и със заместник-председателя на Европейския парламент Клара Добрев – унгарка, чийто татко е българин.

“След всички срещи в европейските институции, които организирахме на британски език, за мен беше огромна изненада заместник-председателят на Европейския парламент да ни посрещне в кабинета си и да беседва с нас на прелестен български. Г-жа Клара Добрев има български корени. Тя следи развиването на България, сложи доста въпроси и обсъдихме настоящата политическа конюнктура в страната”, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

“Слушала съм доста за вас. Едно от най-големите ви достолепия като водач на Българска социалистическа партия е, че не се поддавате на изкушението и натиска да извършите коалиция с ГЕРБ поради персонални ползи. Щяхте да имате ориста на други леви партии от нашето политическо семейство. Те се стопиха единствено поради безпринципни договорки” - с тези думи се обърна Клара Добрев към Корнелия Нинова.

Двете разискаха тематиките за свободата на словото, честността на изборния развой и върховенството на закона. Лидерът на Българска социалистическа партия предложения госпожа Добрев в България. Тя одобри на драго сърце да посети родината на татко си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР