Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува президента

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува президента
Коментари Харесай

Президентът усеща, че не е желан на европейската сцена и изпитва завист, заяви Цветан Цветанов

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува президента Румен Радев, че не е взел отношение след изявлението на депутата от Българска социалистическа партия Иво Христов, който разгласи, че 80% от българите са дебили. Бившият вътрешен министър напомни, че националният представител на левицата беше част от инициативния комитет, който издигна Радев на изборите за държавен глава.

Цветанов добави, че реакция от президента не е имало и след предлагането на депутата от Българска социалистическа партия Александър Паунов да се направи референдум дали България да продължи да бъде част от Европейския съюз. По думите на зам.-председателя на ГЕРБ някой се пробва да отклони страната от европейския ѝ път.

" Президентът усеща, че не е по този начин мечтан на европейската сцена. Това води до злоба, която е неприемлива за общественик. Отдавам дейностите му на това, че не е този фактор, който е очаквал да бъде ", сподели още Цветанов, като добави, че не може след всяка изявление на Радев ръководещите да изясняват какво е желал да каже.

Той посочи, че Иво Христов е в несъгласие със себе си в последните 20 години, откакто е бил е в младежкото Съюз на демократичните сили и е бил част от правния отдел в Народното събрание, който е подкрепил приватизацията. Именно поради това съгласно него би трябвало да падне отминалостта за следствие на приватизацията.

" Нещата са съществени. Много за тези, които се облагодетелстваха и по-късно станаха морални съдници. Трябва да са ясни отговорните лица за случилото се по време на прехода ", добави Цветанов.

Той сподели още, че не има вяра тримата търсени за обори на банкомати да се укриват дълго време. Според него " тяхната задача е невъзможна да останат да живеят умерено при тази обстановка. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР