Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов поиска от

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов поиска от
Коментари Харесай

Цветанов притисна Нинова за приватизацията по време на филм на Йончева за оградата

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов изиска от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да подпише предлагането на ГЕРБ за конституционни промени за отпадане на отминалостта за следствие на приватизационните покупко-продажби . Цветанов направи това от трибуната след лъчение на кино лентата на Елена Йончева " Граница " в зала 42 на НДК. Корнелия Нинова взе досието, дадена й от Цветан Цветанов и сподели, че ще я върне на следващия ден .
Смелият Бойко Борисов ще поеме ли отговорност за видяното във кино лентата „ Граница “ – кой ще подаде оставка, попита Нинова, представена от организация " Фокус ".
Всичко, което се отнася по тематика приватизация – от на следващия ден нататък . Днес няма да им разреша да опорочат всичко, което Елена Йончева направи през последния месец ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия. По думите й вместо да размята папки, Цветан Цветанов е трябвало да каже кой ще си подаде оставката и ще поеме отговорност за видяното във кино лентата. „ Днес става въпрос за корупцията по време на ръководството на Бойко Борисов. Вие я видяхте с обстоятелства, документи и очевидци “, съобщи Нинова.
" Оградата по българо-турската граница беше занемарена през 2013 година, информацията във кино лентата на Елена Йончева е известна на службите ", разясни Цветанов, откакто взе думата. Той поздрави Елена Йончева за материала. „ Би трябвало да се даде цялата история за метода, по който започнаха да се построяват преградните уреди. Тук желая да споделя, че интервалът, в който беше визирано 2012 г- да фактически имаме сполучлив план " сподели Цветанов.
Той уточни, че 2012 година, когато е завършил този план, след приключване на гаранционния период, тази система към този момент е била занемарена. " Да, фактически това е пропуск, който беше изработен 2013 година ", разясни Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ помоли Елена Йончева, когато дава цялостния си материал за оградните уреди, да даде материали за построяването на преградните уреди през интервала на 2013 година „ Това преградно оборудване попречва прекосяването на бежански потоци “, сподели Цветанов. Относно целевата помощ от 160 млн. евро, Цветанов разясни, че текат процедурите за видеонаблюдението, което да покрие цялата българо-турска граница.
Елена Йончева попита Цветанов дали филмът й би трябвало да бъде излъчен по националните медии, на което Цветанов съобщи, че няма никакъв проблем българските медии да го излъчат . Цветанов разяснява, че и България, и Турция работят извънредно добре, с цел да се обезвреждат мигрантските потоци . Цветан Цветанов показа, че част от информацията, показана във кино лентата, е известна на службите. Той разясни, че този филм ще бъде прегледан от съответните органи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР