Председателят на парламентарната група и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов

...
Председателят на парламентарната група и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов
Коментари Харесай

БСП скочи срещу Цветанов, защото казал, че Русия и Китай са заплаха за мира

Председателят на парламентарната група и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи на брифинг пред публицисти, че "Русия и Китай са едни от главните закани за мира и сигурността. " Като оценяваме това изказване като безконтролно, непремерено и създаващо опасности за България, одобряваме, че то е публична позиция на партията, респективно и на излъченото от нея и нейната парламентарна група държавно управление. Това се споделя в позиция на Българска социалистическа партия

Социалистите се обърнаха към премиера и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов със следните въпроси: - Как тази позиция кореспондира с оповестените от него старания за нормализиране на връзките с Русия при неотдавнашната си аудиенция в Москва? Как ще бъдат развивани енергийните планове със страна, която е оповестена за "основна опасност за мира и сигурността "? и - Как изказванията на Цветан Цветанов кореспондират с идната на 6-7 юли среща в София Китай - Централна и Източна Европа? Как ще бъдат реализирани задачите на визитата на Ли Къцян, откакто дни преди този момент е разгласен за министър председател на страна - "основна опасност за мира и сигурността "?

"Настояваме българският министър-председател да поеме персонална отговорност за тези изказвания като или ги удостовери, или се разграничи изрично със съответните дейности във връзка с втория човек в партията му. Липсата на такива дейности за нас ще значи, че държавното управление се солидаризира с тези позиции или че вторият човек в ГЕРБ към този момент, де факто, е първи ", упорстват от Българска социалистическа партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР