Председателят на парламента Цвета Караянчева изгони от пленарната зала депутата

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева изгони от пленарната зала депутата
Коментари Харесай

Караянчева гони депутати, ако са без маски в залата

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изгони от пленарната зала депутата от Българска социалистическа партия Росен Малинов, защото то отхвърли да си постави защитна маска. Квестор му я подаде, само че все пак той не си я сложи и по тази причина Караянчева издаде предписание той да напусне залата. На всичкото от горната страна съпартиецът на Малинов - Драгомир Стойнев, разгласи по-рано, че е с позитивна проба за ковид, което слага под подозрение работата на Народното събрание.

Депутатът от Българска социалистическа партия самичък заяви, че е инфектиран, като посочи, че е известил всички свои сътрудници, с които счита, че е контактувал през последните дни. Засега обаче не е прочут техният брой.

" Информирах незабавно управлението на Българска социалистическа партия, сътрудниците от Народното събрание от всички парламентарни групи, с които съм работил в последните дни, състава на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове, която управлявам, както и всички, с които съм се срещал служебно ", написа Стойнев във " Facebook ".

В пленарна зала Цвета Караянчева направи остра забележка и на Александър Симов от Българска социалистическа партия, само че той си постави алена защитна маска.

Съуправляващите патриоти пък предложиха да се одобряват промени в правилника, с които от пленарната зала да се отстраняват депутатите без защитни маски. Председателят на Народно събрание отговори, че промени не са нужни, а е въпрос на съзнание на всеки един депутат. Според разпоредбите без маска могат да са водещият съвещанието и изказващият се от трибуната народен представител.

Парламентарните исблъсъци към носенето на медицински маски вътре в залата започнаха в края на септември, когато здравният министър Костадин Ангелов дали би трябвало дали залата е закрито публично място и надлежно би трябвало ли наложително народните представители да са с маски. В отговора си министърът обстойно изяснява кои са закритите публични места, където е наложително слагането на защитни средства, като пленарната зала не е включена.

Последваха пояснения от страна на Ангелов и на РЗИ-София, които се пробваха да се поправят и оповестиха, че депутатите би трябвало да са с маски и че ще им бъде наложена глоба, в случай че не го съблюдават наредбите.

По закон минималната глоба за неносене на защитна маска на публични места е 300 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР