Председателят на парламента Росен Желязков беше приет на аудиенция при

...
Председателят на парламента Росен Желязков беше приет на аудиенция при
Коментари Харесай

Папа Франциск прие българска парламентарна делегация

Председателят на Народното събрание Росен Желязков беше признат на визита при папа Франциск в Апостолическия замък във Ватикана. В най-духовния ден за страната ни главата на римокатолическата черква беседва с Желязков на четири очи, който означи:

„ Той пази прелестни мемоари от визитата си през 2019 година Обръщението му за мира на Земята има известно знамение, тъй като той сподели, че мирът е положително богатство, не е задоволително просто да няма война. Но най-много обръщението му към българския народ с пожеланието муна този ден българска делегация да бъде одобрявана годишно е нещо доста хубаво и позитивно, прелестно. “

Желязков се срещна и с държавния секретар на Ватикана Негово високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин , с който са разискали вътрешнополитическия ни живот.

Председателят на Народното събрание подари на папа Франциск ръчно извезана икона с облиците на светите братя Кирил и Методий и св. Климент, а папата е дарил парламентарната ни делегация с пластика, на която са изобразени гълъб и цвете, раздрани под формата на кръст . Те носят посланието, че мирът и връзките са толкоз нежни и чупливи, че би трябвало да ги пазим по всевъзможен метод, уточни Росен Желязков и добави, че гълъбът е знак на мира, цветето е нещо красиво и преходно.

На срещата Желязков е отбелязал, че в делегацията има представители на всички политически сили и че, когато има национални дела, те са обединени . Папата е изразил насладата си от това, споделил е, че го насърчава и че е прелестно, че политическите сили са единни.

Председателят на Народното събрание пожела на българите във връзка 24 май здраве , оптимизъм , религия , вяра и обич . По думите му това е най-хубавият празник, тъй като е обвързван с словесност, с нематериалност, с книжовност, с това, което от ден на ден забравяме – общението с книгите. Това беше и тематиката на срещата със Светия отец, уточни Росен Желязков и дефинира диалогът на „ четири очи “ с Папа Франциск като доста топъл . Председателят на Народното събрание заяви, че Папата пази прелестни мемоари от визитата си в България през 2019 година Той дефинира тогавашното му послание за мира на земята като пророческо.

Председателят на Народното събрание напомни и последната енциклика на папата , която е обвързвана с братството и с мостовете, които би трябвало да градим сред другите вероизповедания. Трябва да преодоляваме разликите, изключително в подтекста на вътрешните ни събития, уточни Росен Желязков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР