Председателят на Общинския съвет в Асеновград Светозар Шуманов беше отстранен

...
Председателят на Общинския съвет в Асеновград Светозар Шуманов беше отстранен
Коментари Харесай

Председателят на ОС в Асеновград Светозар Шуманов беше отстранен от поста

Председателят на Общинския съвет в Асеновград Светозар Шуманов беше отхвърлен от поста.  Предложението беше импортирано през вчерашния ден от 17 общински съветници от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Народен съюз. След скрито гласоподаване 18 съветници поддържаха настояването „ за “ оставка на Шуманов, който е от Реформаторския блок, 13 гласоподаваха „ срещу “, а две от бюлетините бяха недействителни.  

В локалния парламент през днешния ден не прозвучаха формалното претекстовете за желаната оставка, само че отвън залата общински съветници от ГЕРБ обявиха, че още при започване на мандата са били подценявани и не са били позволени до нито една от комисиите. По думите на отстранения Светозар Шуманов, обикновено е като има съпротива, тя да желае и оставка. Той счита, че си е правил добре работата, само че е сюрпризиран от позицията на Народен съюз и Движение за права и свободи. 

Според него в Общинския съвет към този момент се е оформило ново болшинство, а до днешното гласоподаване се е стигнало,  тъй като: Имаме от един месец нов водач на ГЕРБ в лицето на лекар Груев. Той въпреки всичко би трябвало да се запомни с нещо, с някакво придвижване, политическо, и мисля, че най-лесният и положителният вид е да се удари ръководителят, като надлежно ударите са ориентирани към кмета.

Кметът Емил Караиванов от своя страна също сподели, че е сюрпризиран от случилото се и  посочи, че досега не е имал усложнения в работата с Общинския съвет.  В 14-дневен период би трябвало да бъде определен нов ръководител.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР