Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев отправи свое

...
Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев отправи свое
Коментари Харесай

Предложение: Енергото да лепи бележки, когато ще спира тока

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев насочи свое предложение до омбудсмана на Р. България доктор Диана Ковачева по отношение на вменяване в отговорностите на електроразпределителните сдружения, според което уведомленията за спирания в електрозахранващата мрежа да бъдат оповестявани документално в регионите и жилищните блокове, където се планува профилактика, с изключение на да бъдат изписвани в уеб страниците на съответната община и оповестени в локални медии и средства за всеобща връзка.

Предложението не касае само община Русе, а всички общини на територията на страната. Според наблюдения през времето, хората избират да прочетат закачена осведомителна записка на вратата на своя вход, в сравнение с да наблюдават за плануваните профилактики в интернет пространството.

„ Предложението не носи финансова тежест от страна на страната или на локално равнище, а сходни „ облекчения “ в всекидневието на жителите на съответната община биха били признати позитивно и имат аргумент да подобрят качеството на живот “, прибавя още Пазарджиев.

Официалното писмо е изпратено до доктор Ковачева и все още се чака отговор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР