Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев беше потърсен

...
Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев беше потърсен
Коментари Харесай

Иво Пазарджиев съдейства за разрешаване на проблема с горящите в Русе въглища

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев беше потърсен за подпомагане по-рано през днешния ден от жител по отношение на дейностите, които е належащо да бъдат подхванати поради множеството сигнали за задимяване, черни сажди и мощно задушлива миризма в Русе през последните дни.

Те идват от прилежащия бряг, Гюргево, където гори баржа, натоварена с въглища.

Припомняме, че по публични данни самозапалването на въглищата се е случило по време на престой на директна стоянка. Счита се, че пожарът е зародил от самозапалване заради високите температури, и че няма сериозна заплаха от замърсяване в трансграничния район.

Въпреки това историята приказва сама, което подтикна русенци да излязат на импровизиран митинг в центъра на Русе срещу обгазяването на крайдунавския град.

Въпреки положените старания от страна на всички държавни органи и институции, и все още въпросът остава забранен.

След извършените през днешния ден диалози с началника на Териториална дирекция Дунавска Володя Петров и ръководителя на русенската конструкция Ивелин Джамбазов, се чака Морска администрация да влезе в контакт с Митницата, от където следва да разрешат разтоварването на баржата, а по-късно да стартира и разтоварването с кран от румънска страна.

Изпълнителният шеф на „ Пристанищен комплекс Русе “ Петър Драгошинов също има подготвеност да окаже подпомагане за разрешаване на казуса.

Очакват се своевременни дейности за освобождение на плавателните съдове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР