Председателят на Националната администрация по безопасност на пътното движение на

...
Председателят на Националната администрация по безопасност на пътното движение на
Коментари Харесай

Какво ще спаси човека от катастрофите на пътя?

Председателят на Националната администрация по сигурност на пътното придвижване на Съединени американски щати (NHTSA) Марк Розкайнд счита, че автопилотите на Tesla са способни да предотвратят огромен брой смъртни произшествия на пътя.

Чиновникът не вижда в случилите се неотдавна нещастия мотив за подозрение в това. Припомняме, че мъж почина след неточност в системата за автоматизирано ръководство на самостоятелен автомобил, написа profit.bg .

Розкайнд декларира, че автоматизираното пътешестване не е длъжно да бъде идеално ръководство на колата и даже най-хубавите програмисти не могат да основат подобен артикул. По думите му колите на Tesla би трябвало да бъдат възприемани като асистент, а не като заместител на водача. Според него за последните две години броят на починалите американци по пътищата е повишен с 8%.

Автопилотите са способни да понижат случаите и по този метод да спасят доста човешки животи. Към момента не престават анализите на смъртните случаи с коли на Tesla. Законодателите в Съединени американски щати възнамеряват да изследват спомагателни благоприятни условия, а корпорацията на Илон Маск приканва да се употребяват автопилотите единствено като помощници. Тази функционалност, уви, е изключена в колите по дифолт. Припомняме, че наскоро мъж почина, откакто автопилот на Tesla не „ видя “ пред себе си камион. В момента на повредата мъжът е гледал филм и изобщо не е обръщал внимание на пътя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР