Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие почетния караул по

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие почетния караул по
Коментари Харесай

Караянчева в Разград: Само народ, който помни откъде идва, има право да знае накъде отива

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева одобри почетния часовой по време на тържествената заря-проверка за Деня на Разград, на който се празнува 140-ата годишнина от Освобождението на града:
Преди да бъдем сполучливи политици, новатори, интелектуалци, основатели, труженици, ние сме длъжни да бъдем, на първо място, българи и то точно по метода, по който умееха да бъдат българи нашите предшественици, въодушевени от възрожденските идеали. Защото единствено народ, който знае да цени свободата си, заслужава да бъде свободен. Защото единствено народ,  който е измъчен и платил с кръвта на най-буйните си синове битките за своето избавление и обединяване, единствено той може да запише на знамето си " Свобода или гибел ",  да се закълне пред камата, револвера и Евангелието и да се бори за чиста и свята република. Защото единствено народ, който помни от кое място идва  има право да знае накъде отива.
Пред мавзолея на съветските воини и български опълченци признателни жители, политици и представители на Архиерейското наместничество и на Районното мюфтийство, сервираха венци и цветя. Тържественото честване на Деня на Разград приключи с празнични илюминации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР