Председателят на Народното събрание Росен Желязков заяви желанието на България

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков заяви желанието на България
Коментари Харесай

Росен Желязков заяви желанието на България за издигане на нивото на отношенията с Република Корея

Председателят на Народното събрание Росен Желязков съобщи желанието на България за издигане на равнището на двустранните връзки с Република Корея до стратегическо партньорство. Днес той се срещна с парламентарна делегация, водена от заместник-председателя на Националното заседание на Република Корея Чънг У-тек.

Росен Желязков приветства визитата като значима стъпка в посока активизиране на политическия разговор. България високо цени обичайно другарските връзки с Република Корея, учредени на споделени полезности и сходни позиции и ползи, и се надява на разрастване на техния капацитет, съобщи той.

България счита Република Корея за значим търговски сътрудник в Азия, акцентира Росен Желязков. За страната ни съставлява интерес привличането на корейски вложения в перспективни индустриални браншове. Ние не сме близки географски, само че отстояваме едни и същи полезности и имаме едно и също отношение по значимите интернационалните тематики и въпросите, свързани със сигурността, акцентира Росен Желязков.

На диалога беше изразено общото предпочитание и подготвеност за сформирането на група за другарство, която ще ускори парламентарния разговор. Двете страни показаха своята убеденост, че това ще подкрепи поддържането и развиването на културно-историческите връзки сред двата народа.

България цени дейния научен и културен продан, сподели Желязков и изрази удовлетворение от обстоятелството, че междуправителствената Договореност за съдействие в региона на образованието и културата беше възобновена през 2022 година за идващ интервал.

Заместник-председателят на Националното заседание на Република Корея Чънг У-тех акцентира, че България е другар на Република Корея. Двете страни имат одобрени 30-годишни дипломатически връзки и тази аудиенция акцентира волята ни за задълбочаване на двустранния разговор, означи той.

Заместник-председателят на Националното заседание на Република Корея Чънг У-тех съобщи желанието на своята страна да бъде подкрепена в самодейността й да бъде хазаин на Световното ревю „ Експо 2030 " в град Бусан, а ръководителят на българския парламент посочи, че почита смисъла, което Република Корея отдава на българската позиция по тази тематика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР