Председателят на Народното събрание Росен Желязков посрещна на летището в

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков посрещна на летището в
Коментари Харесай

Росен Желязков посрещна австрийския си колега Волфганг Соботка. Тръгват към границата

Председателят на Народното събрание Росен Желязков посрещна на летището в Пловдив ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка, който дойде на еднодневно публично посещаване в България.

Предвижда се двамата ръководители да посетят сектор от сухоземната държавна граница, където ще прегледат инженерното възпрепятстващо оборудване и системите за наблюдаване. Те ще бъдат осведомени с активността на „ Гранична полиция “, както и с контрола и ограниченията за попречване на опитите за нелегално влизане в България, според условията и стандартите, прилагани в страните от Шенгенското пространство.

След това Росен Желязков и Волфганг Соботка ще посетят Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, с цел да следят в действително време обработването на документите и осъществяването на граничния надзор на преминаващите транспортни средства и лица. Председателите на законодателните институции на България и Австрия ще бъдат осведомени и за активността на взаимния контактен център за полицейско и митническо съдействие сред България, Гърция и Турция.

На публична гала в 15.45 часа ръководителят на австрийския парламент Волфганг Соботка ще постави венец пред Паметника на незнайния боец в София. След това в зала „ Изток “ на Народното събрание, пл. „ Народно заседание “ № 2, ще се организира среща на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и представители на другите парламентарни групи в 49-ото Народно заседание с ръководителя на Националния съвет на Република Австрия.

В програмата на формалното посещаване на Волфганг Соботка са планувани срещи с президента на България Румен Радев, с министър-председателя Николай Денков и с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР