Председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски хвърли оставка.

...
Председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски хвърли оставка.
Коментари Харесай

Младежкият лидер на БСП хвърли оставка

Председателят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Николай Бериевски хвърли оставка. Той е изпратил заявката си до всички структури на младежката организация в страната.

“През последната една година реализацията на всяка една наша самодейност или акция се трансформира в стратегически борби за превъзходство, в правене на „ совалки ”, с цел да съумея да подкрепям активността на Младежкото обединяване, “някак си “. Комуникацията сред мен и управлението на партията се утежни фрапантно с все по-нарастващото вътрешно партийно разделяне “, написа в писмото до структурите Николай Бериевски.

По думите му на миналите няколко избора – локални, европейски, парламентарни, поддръжката към членовете на Младежкото обединяване е била единствено декларативна и на хартия.

“Към актуалният миг Българска социалистическа партия е трета политическа мощ. Докато се преструваме, че всичко е наред, това надалеч не е по този начин. Исторически слаб резултат, предупределен точно от нашите вътрешнопартийни битки. Липсата на разговор даже към днешна дата продължава да се задълбочава. Няма по какъв начин и не искам да продължа да бъда част от това “, безапелационен е Бериевски, представен от уеб страницата " Червен ефир ".

Оставката идва ден, откакто пресцентъра на Българска социалистическа партия пусна информация, че младежките водачи засвидетелстват поддръжката си към Корнелия Нинова.

В резултат на оставката на Николай Бериевски, представители на Оперативното бюро на Младежкото обединяване бяха поканени на среща с ръководителя и Изпълнителното бюро в оставка. На срещата управлението на партията е получило доста рецензии във връзка влошената връзка и неналичието на поддръжка към Младежкото обединяване. Част от младежите са поискали оставката на Корнелия Нинова, която съгласно тях е единствения метод да се тушира напрежението и да се сплоти партията.

Нинова и заместниците ѝ са получили и рецензии за отношението си към младежките структури, които са употребявани единствено преди избори или за масовка при мероприятия, само че в действителност единствен представител на МО като лидер на листа е бил в регион с ниски шансове за триумф на левицата, повдигнати са въпроси за липата на поддръжка към начинания на младежите, в това число и при миналата акция.

Създаването на квази-младежка организация единствено поради фотоси с водача, вкарва поредна разграничителна линия след младежите, разясниха след срещата участници и акцентират, че отношението към Младежкото обединяване свива поддръжката на младежите за Българска социалистическа партия и е признак за това, по какъв начин самата левица към този момент има поддръжка единствено на твърдото си ядро, за което свидетелстват и резултатите ѝ като трета политическа мощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР