Председателят на Международнародната федерация по лека атлетика (ИААФ) и член

...
Председателят на Международнародната федерация по лека атлетика (ИААФ) и член
Коментари Харесай

Лорд Коу: Има варианти за старта на Игрите

Председателят на Международнародната федерация по лека атлетика (ИААФ) и член на МОК лорд Себастиан Коу счита отлагането на Олимпийските игри като една от многото благоприятни условия, само че самият той не би се наел да прави прогнози или оферти толкоз дълго преди началото на Токио 2020.
" Нека не вършим изводи цели 4 месеца преди Олимпийските игри. Ако в последна сметка тази дата би трябвало да се отсрочи, ще я отложим. И това е допустимо, всичко е допустимо. Сами виждате, че сега се случва прекалено много и решенията се взимат стремително, само че особено това няма по какъв начин бъде взето на момента. Опитваме да се оправяме чрез информацията, която ни се предлага, само че тя не е изобилна. Игрите обаче не стартират през май ", сподели Коу в изявление за BBC Sports.
През последните седмици Европа се трансформира стремително в новия епицентър на епидемията от ковид и това спря освен подготовката на спортистите за Олимпиадата, а и квалификациите в обособените спортове. Коу счита, че това ще бъде проблем, с който ИААФ доста мъчно може да се оправи.
" Последните сведения сочат, че Китай последователно се измъква от ситуацията, само че в случай че живееш в Европа или пък си италиански бегач на дълги дистанции, ти най-вероятно си залостен вкъщи. Тук виждаме и същинското предизвикателство ", съобщи Коу пред в. " Таймс ". " Нашият спорт постоянно се е стремял да предлага равни условия за всички и не трябва да се срамим от това. Някои не могат да упражняват обикновено и не могат да посещават спортни уреди навън или закрито. Точно за тези спортисти би трябвало да търсим метод за изява ", приключи бившияг спортист, повторен олимпийски първенец в бягането на 1500 м от Москва 1980 и Лос Анджелос 1984.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР