Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров рано или късно щеше да ...

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров рано или късно щеше да

Утопистката Йончева нарисува идеалната държава

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров рано или късно щеше да си тръгне, не това е най-важното. Проблемът е, че като основен прокурор през срока 2012 – 2019 година той се трансформира в знак на налагането на произвол от мощните на деня.

Сотир Цацаров би трябвало да каже по какъв механизъм е ставало това – дали е бил подложен на напън, по какъв начин е функционирала тази взаимозависимост. Това съобщи Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, в изявление за Жени Марчева в предаването „ Тази събота “ по bTV.

Не става дума за реваншизъм, а за взимане на ограничения, тъй че повече този механизъм да не съществува, сподели Елена Йончева.

Фигурата на основния прокурор не би трябвало да бъде подвластна от никоя партия, от никоя икономическа формация, разяснява Елена Йончева. Според нея, отвън личността на обвинителя, по-големият проблем е да се реализира промяната на прокуратурата.

България беше доведена до дъното на всички ранглисти. В страната има рецесия в опазването на здравето, освен поради COVID-19, измежду обществото - голямо разслоение, инфлацията пораства. Затова актуалното държавно управление се изправя пред огромни упования. Мисията на господин Кирил Петков е извънредно комплицирана, разяснява Елена Йончева. Сложна, тъй като предстоят сложни и непопулярни стъпки, нужни са съответни резултати, съобщи тя.

Елена Йончева беше безапелационна, че кабинетът е трябвало да бъде подсилен. Колкото до присъединяване на Българска социалистическа партия в него – да забележим дали са спазени така наречен червени линии, които българската левица сама си сложи.

В отговор на въпрос за желанието на ръководителя на Българска социалистическа партия в оставка още веднъж да се кандидатира за поста, Елена Йончева сподели, че би било тъпо за левицата и за България, в случай че ръководителят остане същият. В последните четири години 700 000 души се отдръпнаха от Българска социалистическа партия и не гласоподаваха за нея, макар че партията беше в съпротива, напомни тя.

Вижте какво се случва с вестник „ Дума “ в последните дни – поради рецензии към партийното управление са отстранени трима публицисти – Велиана Христова, Георги Георгиев, Велислава Дърева - ярки пера и знаци на лявата преса, уточни евродепутатката.

Още през декември м.г. 30 души от редакцията на вестника написаха писмо до Националния съвет на партията, в което оповестиха за напън и цензура.Елена Йончева сподели, че персоналните й благосклонности са за претендента за ръководител на Българска социалистическа партия Крум Зарков, който има силата, волята и потенциала да изведе партията на по-добри позиции.

Източник: standartnews.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg