Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин

...
Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин
Коментари Харесай

CFTC е уверена в делото си срещу Binance, твърди Ростин Бенам

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам неотдавна се изрече по отношение на настоящото дело на регулатора против борсата за криптовалути Binance.

В изявление за предаването Squawk Box на CNBC Бенам съобщи, че CFTC е уверена в делото си против борсата, макар неналичието на физическо седалище на бизнеса.

Бенам акцентира, че CFTC е гражданска правоприлагаща организация и нейното местонахождение не ѝ пречи да преследва регулаторни нарушавания. Той добави, че обстановката на Binance с контролиращи лица, разпръснати по целия свят, и десетки субекти като общо дружество води до ясна евентуална отговорност. Бенам се базира и на желанието на платформата да заобиколи законодателството на Съединени американски щати, което е било документирано ясно и непосредствено.

Необходимост от ясни правила за криптовалутите

Бенам акцентира, че казусът с Binance е още един образец за това за какво са нужни ясни крипто регулации в Съединените щати. Преди това той е обсъждал неналичието на пълномощия на CFTC в крипто пространството и нуждата от ясни правила и надзор за основаване на транспарантни пазари, на които американските клиенти са предпазени от измами или операции.

С възхода на криптовалутите и възходящата им известност измежду вложителите, Бенам счита, че регулаторите би трябвало да работят координирано, с цел да подсигуряват, че пазарите са транспарантни и свободни от лъжливи действия. Необходими са ясни правила, с цел да се основат равни условия за всички участници и да се защитят ползите на клиентите.




Текущото дело против Binance акцентира нуждата от ясни правила за криптовалутите в Съединените щати. Както означи ръководителят на CFTC, регулаторните органи би трябвало да имат пълномощията да водят каузи против субекти, които се пробват да заобиколят законите на Съединени американски щати.

Случаят също по този начин акцентира смисъла на прозрачността на пазарите на криптовалути за попречване на измами и операции. В последна сметка ясните правила ще основат равни условия и ще обезпечат на вложителите увереността, от която се нуждаят, с цел да вземат участие на тези пазари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР