Председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия Фридрих Мерц изрази

...
Председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия Фридрих Мерц изрази
Коментари Харесай

Лидерът на ХДС настоява САЩ да не се месят в Северен поток-2

Председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия Фридрих Мерц изрази вяра, че Съединени американски щати няма да се намесват в европейските каузи, по-специално в осъществяването на плана " Северен поток 2 ". Той изрази това мнение в изявление, оповестено в неделя за вестник Bild am Sonntag, представен от медиите.

„ Съединените щати са и ще останат нашият най-съществен съдружник в света, само че също по този начин чакаме, че те няма да се намесват в чисто европейски въпрос, какъвто е „ Северен поток 2 “, посочи водачът на най-голямата дясна партия в Германия. В същото време той посочи, че „ даже по това няма обща европейска позиция по тематиката. "

Тази обстановка, съгласно водача на ХДС, е обвързвана с политиката на Ангела Меркел, предшественичката на сегашния федерален канцлер на Германия Олаф Шолц.

Що се отнася до идното посещаване на Шолц във Вашингтон, Мерц акцентира, че е трябвало да се случи доста по-рано: " Това пътешестване е закъсняло. Беше належащо преди няколко седмици. Сега пътуването наподобява е посещаване на молител, който към този момент не може да излезе от обстановката, която самичък е основал, и затова би трябвало да изиска помощ от по-големия си брат във Вашингтон “, заключи ръководителят на ХДС.

На 7 февруари немският канцлер ще се срещне във Вашингтон с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР