Председателят на Федералната комисия по електроенергия (Elcom) в Швейцария -

...
Председателят на Федералната комисия по електроенергия (Elcom) в Швейцария -
Коментари Харесай

Вернер Лугинбюл не изключва възможността през зимата да се спира тока

Председателят на Федералната комисия по електрическа енергия (Elcom) в Швейцария - Вернер Лугинбюл, не изключва опцията през зимата  да се стопира електричеството за часове, излиза наяве от негово изявление за " NZZ am Sonntag ". Люгинбюл прецизира, че това е най-лошият сюжет.

" Подобна обстановка би била управляема. В подобен случай сигурно е целесъобразно в къщата да има задоволително свещи. А тези, които имат печка на дърва, би трябвало да се запасят с задоволително дърва за огрев ", счита шефът на Elcom. Той твърди, че сега електрическата енергия се употребява " изцяло неразумно ".

" Тя постоянно е там и ние просто се нуждаем от нея. Ако сме малко по-наясно с това, че непрекъснатото подаване на електрическа енергия не е нещо естествено, бихме могли да реализираме доста ", акцентира Лугинбюл. В момента той изследва дали огромните консуматори биха били склонни краткотрайно да понижат производството си.

" Това е най-ефективният инструмент, в който се крие и най-големият капацитет. Недостигът на електрическа енергия не се приема задоволително съществено ", отбелязва специалистът. Лугинбюл подлага на критика политиците, че не са взели задоволително насериозно предизвестията, които Elcom насочва от години, за дефицит на електрическа енергия през зимата.

" Войната в Украйна обаче изостри обстановката повече, в сравнение с даже Elcom очакваше ", акцентира ръководителят на Федералната комисия по електрическа енергия в Швейцария. За него обстановката през последните месеци демонстрира, че би трябвало да се заемем с въпроса за сигурността на доставките доста по-решително и изрично.

По думите му съществува риск Европа да се сблъска с огромен дефицит на електрическа енергия и газ през зимата, като Франция - другояче главен снабдител, към този момент няма да бъде източник на електрическа енергия през зимата.

Според Лугинбюл според от обстановката Германия и Италия могат да се окажат под въпрос като снабдители. Новите спешни запаси на швейцарските водохранилища ще бъдат задоволителни за най-тежките усложнения единствено за две до шест седмици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР