Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изненада всички, започвайки речта

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изненада всички, започвайки речта
Коментари Харесай

Туск с уникална реч на български, Народният театър онемя!

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изненада всички, започвайки речта си по случай председателството със стиха на Иван Вазов "Отечество общително, по какъв начин хубаво си ти! " Той го изрецетира на верен български и по-късно продължи и самата си тирада на български. Думите му бяха извънредно мощни, прочувствени и нелишени от възприятие за комизъм:
"Като поляк добре разбирам какъв брой доста работа, кураж и решителност ви е коствало на вас, българите да постигнете тези европейски триумфи за вашето родно място. Никой не ви е дал нищо безплатно. По-младите генерации вероятно свързват театъра, в който се намираме в този момент, по-скоро с известния артист Захари Бахаров и играта му в "Игра на тронове ", в сравнение с с поезията на Вазов.

Историята на Балканите е по-интересна и по-драматична, в сравнение с Игра на тронове, въпреки в нея да няма тронове. Стабилност, сигурност, благополучие - това заслужават хората в целия този район. Добре, че един от целите на българското председателство е бъдещето на западните Балкани. Кой различен, в случай че не вие, потомците на Спартак, вие, които не сте изгубили знаме в борба, кой различен би бил на висотата на тази значима и сложна задача - да се възобнови европейската вероятност за целия район.

Ето за какво имам вяра, че вашето председателство, ще е толкоз резултатно, колкото преди четвърт век беше Христо Стоичков в в международната купа. С министър-председател, който би могъл да сплаши не един тракийски войник, ще се справите ", сподели Туск.

"Всяка тирада или всяко изявление е несвоевременно след речта на нашия другар Доналд Туск. Ние като българи фактически би трябвало да оценим, че ръководителят на Съвета е положил толкоз старания да научи на български своята тирада ", бе първата реакция на Бойко Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР