Председателят на Европейския съвет Доналд Туск даде показания пред комисия

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск даде показания пред комисия
Коментари Харесай

Доналд Туск даде показания пред комисия, разследваща действията му като премиер на Полша

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск даде показания пред комисия от полския Сейм, проверяваща неплащане на налози от частни предприятия в Полша по времето, когато той е бил министър председател, съобщи АП.

Комисията разпита Туск за какво неговото държавно управление, управлявало от 2007 до 2014 година, не е съумяло да спре противозаконните интервенции на фирмите с Данък добавена стойност.

Действащото държавно управление на " Право и правдивост " твърди, че противозаконните практики са лишили държавния бюджет от доходи за милиарди злоти (стотици милиони евро).

Туск съобщи, че до момента в който е била в съпротива " Право и правдивост " се е противопоставяла на ходовете на неговото държавно управление да спре злоупотребите с Данък добавена стойност. Той добави, че казусът с неплащането на налози от частни компании е останал и откакто той е напуснал премиерския пост. Туск упрекна комисията, че е политически предубедена, което ще накара депутатите да си създадат предварителни изводи за неговото неприятно показване като министър председател.

Критици на държавното управление допуснаха, че разпитът пред комисията, формирана най-вече от членове на " Право и правдивост ", цели да дискредитира Туск и неговите доближени. След като завърши разпитът, Туск сподели пред кореспонденти, че стремежът е бил " да бъде подсилена ръководещата партия " и отслабена опозицията преди парламентарните избори през есента.-->

Мандатът на Доналд Туск като ръководител на Европейския съвет изтича през ноември тази година . Смята се, че той може да се кандидатира за президент на изборите следващата година, уточни АП.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР