Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли беше погребан с всички

...
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли беше погребан с всички
Коментари Харесай

Давид Сасоли беше погребан с всички държавни почести в базиликата „Санта Мария дели Анджели” в Рим

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли беше заровен с всички държавни почести в Рим в базиликата „ Санта Мария дели Анджели и деи Мартири ” (на ангелите и мъчениците).

Сасоли умря на 11 януари в онкологичната клиника в италианския град Авиано.

На погребението участваха всички държавни и политически водачи на Италия, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула декор Дер Лайен.

Извън базиликата на видеостена хиляди жители наблюдаваха светата литургия, отслужена от кардинал Матео Мария Дзупи – архиепископ на Болоня, другар от детинство на Давид Сасоли.

„ Той ни научи да търсим щастието в създаване на бъдещето. Давид беше отворен човек към хората, политиката бе народна власт за него, искаше една единна обединена Европа ", сподели в словото си кардинал Дзупи.

„ Благодарим ти, баща! Ти ни научи, че славата и известността имат смисъл, единствено в случай че можеш да правиш потребни неща, споделиха децата на Давид Сасоли Джулио и Ливия.

Ковчегът с тленните му остатъци, затрупан със знамето на Европейски Съюз, бе дълго приветстван от присъстващите в и отвън базиликата „ Санта Мария дели Анджели ”. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР