Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във вторник

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във вторник
Коментари Харесай

ЕС ще обучи 30 000 украински войници

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във вторник изрази поддръжката на Европейския съюз за раздраната от война страна, като акцентира, че задачата на блока тази година е да образова 30 000 украински бойци .

" Европейският съюз към този момент е доставил военно съоръжение на стойност 12 милиарда евро до момента, паралелно с това ще продължим образованието на украински бойци ", сподели шефът на Европейската комисия.

" Ние също по този начин мощно съгласувахме нашите поредни пакети от наказания против Русия дружно с нашите сътрудници от Г-7 ", сподели фон дер Лайен на взаимната конференция с канадския министър председател Джъстин Трюдо. " Санкциите хапят надълбоко и мощно ", акцентира тя.

???????????????? United in a common purpose.

For the brave people of Ukraine ↓
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
В взаимното им публично изказване се показва, че:

Отбелязвайки една година от сполучливата отбрана на Украйна против противозаконната пълномащабна нападателна война на Русия, водачите потвърдиха непоколебимия си ангажимент към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Те осъдиха грубите нарушавания на Русия на Хартата на Организация на обединените нации и интернационалното филантропично право, от безразборните офанзиви против гражданска инфраструктура до насилственото депортиране на украински деца и изтезанията на военнопленници. Лидерите се съгласиха, че е належащо да се обезпечи отговорност за осъществени жестокости, в това число военни закононарушения. Те потвърдиха поддръжката си за напъните за интернационална отчетност, в това число следствия от прокурора на Международния углавен съд и Комисията за следствие, основана от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Лидерите потвърдиха продължаващото значение на навременната военна поддръжка за Украйна и подчертаха образованието, предоставено на Силите за сигурност на Украйна както от Мисията на Европейския съюз за военна помощ на Украйна, по този начин и от задачата за образование на Канада, интервенция UNIFIER. Премиерът Трюдо разгласи по време на визитата, че съставният елемент за инженерно образование на задачата ще бъде продължен до октомври 2023 година и че канадските въоръжени сили (CAF) към този момент ще дават усъвършенствано бойно здравно образование. Лидерите също по този начин означиха по-широкото съдействие сред Канада и Европейски Съюз в региона на сигурността и защитата, в това число продължаващото присъединяване на Канада в планове за непрекъснато структурирано съдействие. Лидерите потвърдиха продължаващото значение на тясното съдействие сред съдружниците от НАТО и Европейски Съюз в подтекста на даването на непоколебима поддръжка на Украйна. Лидерите посетиха базата на канадските сили Кингстън, с цел да се срещнат с личния състав на CAF, който е ситуиран в Централна и Източна Европа като част от интервенция REASSURANCE в поддръжка на филантропичните старания за украинските бежанци посредством оперативната група Полша.

Тъй като офанзивите на Русия против гражданска инфраструктура предизвикват обилни вреди на електрическата мрежа на Украйна, водачите признават спешността на обезпечаването на по този начин нужното енергийно съоръжение. Правителството на Канада работи в тясно съдействие с канадската промишленост посредством Electricity Canada, с цел да получи детайли, избрани като предпочитани, в това число седем трансформатора, които скоро ще бъдат доставени посредством интервенцията за гражданска отбрана на ЕС (rescEU). Канада прави оценка, че Европейски Съюз даде на Канада достъп до този център, който също ще подкрепи бъдещата доставка на възходящ лист от съоръжение за Украйна. Европейски Съюз също по този начин продължава своята забележителна готовност на стратегическите запаси на rescEU за гражданска отбрана от генератори и трансформатори за Украйна.

Лидерите подчертаха желанието си да продължат да работят дружно, дружно с сътрудниците от Г-7 и доста други, за увеличение на координацията във връзка с глобите, тяхното използване и рестриктивните мерки за надзор върху износа. Лидерите оповестиха определянето на Канада за страна сътрудник за регламентите на Европейски Съюз за наказания против Русия, което води до по-добър продан на информация и най-хубави практики за по-ефективно използване на съществуващи и бъдещи наказания.

С резултатите от пълномащабната инвазия на Русия, усетена по целия свят с възходяща инфлация, възходяща неустойчивост на веригата за доставки и хранителна и енергийна неустановеност, водачите се ангажираха да намерят на практика способи за намаляване на въздействието, изключително за най-уязвимите. Координация на Канада в отговор на войната на Русия против Украйна, водачите приветстваха идното сключване на административно съглашение, позволяващо по-тясно съдействие при реагиране при бедствия и ръководство на изключителни обстановки, шерване на най-хубави практики за възстановяване на предварителната защита, готовността и координацията при естествени и провокирани от индивида бедствия, в това число в трети страни.

Нахлуването на Русия в Украйна принуди милиони хора да избягат. Европейската комисия и Канада ще продължат да координират по-нататъшната обвързвана поддръжка и да дават помощ на най-засегнатите съседи на Украйна.

Лидерите също потвърдиха своя ангажимент към напъните за възобновяване и реорганизация на Украйна. Украйна, Канада, Европейски Съюз и други сътрудници сътвориха Платформата за междуведомствена съгласуваност на донорите на Г-7, с цел да отговорят на непосредствените и дълготрайни потребности на Украйна. Признавайки смисъла на противоминната активност за възобновяване и реконструкцията на Украйна, Канада се причислява към Европейски Съюз и отделя спомагателни 3 милиона $ за поддръжка на самодейност за почистване на противопехотни мини и неексплодирали муниции в Украйна, допълвайки над 32 милиона $, които Канада към този момент дава за поддръжка на противопехотните мини деяние в Украйна. Европейски Съюз дава 43 милиона евро за същата цел. Освен това Канада приветства решението на Европейски Съюз от юни 2022 година да даде статут на страна кандидатка на Украйна, отваряйки път за присъединение към Европейски Съюз и служейки като основен мотор за прогрес в програмата за промени на Украйна.

Признавайки, че дезинформацията съставлява съществена опасност за мира, сигурността и демокрацията, водачите се споразумяха да продължат съдействието сред Канада и Европейски Съюз за противопоставяне на непознати закани за демокрацията, в това число дезинформация, посредством механизма за бързо реагиране на Г-7. Канада и Европейски Съюз ще продължат да поставят взаимни старания за създаване на рамка от оперативни правила за ориентиране на груповите отговори на манипулиране и интервенция на непозната информация. Канада и Европейски Съюз също по този начин ще продължат да поддържат демократичното ръководство в международен мащаб, в това число посредством присъединяване на Канада в задачите на Европейски Съюз за наблюдаване на избори (EOM). Лидерите потвърдиха своя ангажимент за битка с неравенствата и дискриминирането посредством отбрана на бранителите на правата на индивида и организациите на гражданското общество и поощряване на правата на индивида и главните свободи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР