Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи блокът

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи блокът
Коментари Харесай

30 дни без влизане в ЕС, предложи фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи блокът да затвори границите си за несъществени пътувания, защото Европа се бори с разпространяването на ковид.

" Колкото по-малко пътуват, толкоз повече можем да сдържаме вируса. Затова... предлагам на държавните и държавните ръководители да вкарат краткотрайно ограничаване за несъщественото пътешестване до Европейския съюз ", сподели тя.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен желае Европейският съюз да вкара 30-дневна възбрана за хората да влизат в блока, в случай че пътуването им е от значително значение, в опит да ограничи разпространяването на новия ковид.

В навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз посредством видеоконференция Фон дер Лайен съобщи в понеделник, че " предлагам на държавните ръководители и държавни управления да вкарат краткотрайни ограничавания за несъществено пътешестване до Европейския съюз. "

" Колкото по-малко пътуваме, толкоз повече можем да съдържаме вируса ", сподели тя във видео известие.

Фон дер Лайен сподели, че хората с дълготрайно престояване в Европейски Съюз или членове на фамилията на европейски жители, плюс дипломати, лекари и здравни служащи биха могли да бъдат освободени от възбраната. Транспортните служащи също биха могли да бъдат освободени, с цел да оказват помощ за поддържане на придвижването на стоките.

Европейските страни възнамеряват възбрана за влизане в Шенгенската зона за пътешестване без паспорт в най-радикалния отговор до момента на ескалиращата пандемия на ковид на континента.

Длъжностните лица на Европейски Съюз към момента завършват решението, което идва след внезапно повишаване на случаите на болест в Европа, провокирало вълна от едностранни решения на страните членки, само че не запечата границите им. Планът на Европейската комисия към момента ще би трябвало да бъде подписан от националните водачи, до момента в който чиновниците подчертаха, че детайлностите остават в развой на разискване и могат да се трансформират преди оповестяването.

Забраната е ориентирана към несъществено пътешестване до Шенгенското пространство, с цел да се ограничи разпространяването на ковид в цяла Европа, обявиха чиновници. Страните от Шенген включват 22 членове на Европейски Съюз, както и Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн. Петте страни от Европейски Съюз, които не са в Шенген - Ирландия, Кипър, Хърватия, Румъния и България, могат да бъдат поканени да ползват рестриктивните мерки, обявиха чиновници.

Положението с Англия - която е в временен интервал след развода с Европейски Съюз през януари - не е ясно.

Дипломати обявиха, че мярката е разисквана по телефона тази заран сред френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Ангела Меркел и ръководителите на Европейската комисия и Съвета на Европейски Съюз.

По време на диалога Макрон нападна националните дейности за затваряне на границите и прикани за европейски отговор./ БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР