Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подкрепя въвеждането

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подкрепя въвеждането
Коментари Харесай

ЕК подкрепя удостоверенията за ваксиниране

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поддържа въвеждането в Европейски Съюз на взаимно прието уверение за имунизираните против ковид. Това оповестиха представители на Европейска комисия, съобщи bTV.

Според комисията въпросът какви прерогативи би давало това уверение е политически и юридически. Говорителите не изключиха опцията този въпрос да бъде разискван на плануваното за идната седмица съвещание на Европейския съвет. Европейска комисия не води диалози с производителите на китайската ваксина против новото заболяване и няма данни за договаряния и от страна на Европейската организация по медикаментите.

Сигурността на имунизациите, налични в Европейски Съюз, се удостоверява от лекарствената организация, споделиха още от комисията. Откраднатите данни от организацията са били подправени, изключително в частта, която " потвърждава " политически напън от Европейска комисия имунизациите да бъдат утвърдени по-бързо от нормалното. По думите на представителите задачата с разпространяването на такива данни е да се подкопае доверието във имунизациите.

Говорителите обявиха, че комисията е положила старания поради изключителната конюнктура решенията на лекарствената организация да не се бавят в допълнение по бюрократични аргументи и по този начин да се ускорят доставките. Няма доказателства, че утвърдените в Европейски Съюз ваксини не работят против южноафриканския вариант на вируса на заболяването. Европейски Съюз може да разчита на 760 милиона дози от одобрените, което е задоволително за имунизацията на 80 на 100 от жителите на съюза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР