Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подкрепи решението

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подкрепи решението
Коментари Харесай

ЕК защити решението на Макрон за ваксинационните пропуски

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поддържа решението на Франция за въвеждане на имунизационни пропуски, които ще заменят познатите до момента документи за имунизирани, преболедували и изследвани за ковид. Подобна стъпка е в пълномощията на управляващите, съобщи Фон дер Лайен на взаимна конференция в Париж с президента на Франция Еманюел Макрон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пандемията дава мотив за диалог за смисъла на свободата и за отговорността, която тя носи. Ваксинационният пропуск е тип отбрана от тези, които не са имунизирани, заключи ръководителят на Европейска комисия. Тя заяви, че близо 70 на 100 от цялото население на Европейски Съюз към този момент е ваксинирано против вируса.

Да бъдеш жител носи права и отговорности, изясни Макрон. Свободата на неимунизираните свършва там, където стартира да визира свободата и живота на останалите, добави той. Не поддържам апелите неимунизираните да не бъдат лекувани, добави френският президент.

Френският президент изрази очакване до юли по време на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз да се регистрира прогрес по подготовката на законопроектите, свързани с прехода към по-чиста стопанска система и с защитата на външните граници, с цифровизацията и обезпечаването на почтено възнаграждение на труда. Държавният глава не загатна въпроса с Балканите измежду най-важните тематики за председателството.

Макрон поддържа договарянията сред Москва и Вашингтон, и заяви, че в идващите дни още веднъж ще беседва с съветския президент Владимир Путин. По мотив ситуацията в Казахстан Фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз следи събитията с огромна паника и е подготвен да помогне, с каквото може. Правата и сигурността на жителите би трябвало да бъдат опазени, прикани ръководителят на Еврокомисията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР