Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Шарл Мишел притиснаха Ердоган за правата на човека

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел оповестиха, че са изразили дълбокото си безпокойствие по отношение на правата на индивида в Турция по време на срещата си с турския водач, осведоми Агенция Франс Прес.

Това е първата среща на евролидерите с Реджеп Ердоган от година.

" Върховенството на закона и зачитането на главните права са главните полезности на Европейския съюз и ние споделихме с президента Ердоган нашите дълбоки терзания от последното развиване в Турция по това отношение ", сподели Мишел след близо 3-часови диалози с Ердоган в Анкара.

Мишел съобщи още, представен от " Ройтерс ", че отдръпването на Турция от Истанбулската спогодба буди сериозна паника . Той акцентира, че са провели " открита " полемика с Ердоган.

Председателят на Европейския съвет означи, че е позитивно, че Анкара деескалира напрежението с Кипър за офшорните права и това би трябвало да бъде засилено. Той прикани Турция да продължи да работи за разрешаване на разногласията с Гърция и Кипър в Източното Средиземноморие.

Те също са разискали търговията и бежанците.

Урсула фон дер Лайен също е изразила " дълбока паника " от решението на Турция да напусне Истанбулската спогодба. Тя предизвести Анкара, че въпросът за човешките права не предстои на договаряния.

Двамата европейски представители също са поискали от Анкара да съблюдава договорката за миграцията от 2016 година

Двете страни са разискали основни стопански и дипломатически начинания. Сред тях са модернизиране на митнически съюз и либерализиране на визовите правила . Брюксел се чака да предложи и по-голямо финансиране за милиони сирийски бежанци в Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР