Председателят на Европейската комисия не получи кресло по време на

...
Председателят на Европейската комисия не получи кресло по време на
Коментари Харесай

Ердоган постави в неудобно положение Урсула фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия не получи кресло по време на състоялата се на 6 април среща в Анкара с президента на Турция , в която взе участие и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, написа The Washington Post. 
На фрагментите, оповестени в мрежата, се вижда, че ръководителят на изпълнителната власт на Европейски Съюз не получава съответстващо на ранга и място в залата, където турският водач одобри двамата висши политически представители на Европейски Съюз. В нея имаше единствено две кресла, едно от които зае Шарл Мишел. В последна сметка й беше препоръчан бежов диван на към 4 метра против турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който съгласно дипломатическия протокол е с по-нисък сан от началника на Европейската комисия, добавя организация Фокус. 
 Европейски Съюз е съществено угрижен за правата в Турция Европейски Съюз е съществено угрижен за правата в Турция
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел показаха дълбока угриженост...

Освен това, както отбелязва вашингтонгското издание, съгласно признатите правила по време на такива договаряния мястото, на което седна някогашният немски министър на защитата, „ нормално е непокътнато за преводачи и други участници в срещата “.
Преди „ случая “ и тримата позираха за протоколна фотография, стоящи дружно: Урсула фон дер Лайен вляво от Реджеп Тайип Ердоган и Шарл Мишел вдясно, което „ отразява по-стандартно техния статут “. Едва тогава фон дер Лайен беше отведена настрана и настанена на дивана.
След срещата ръководителят на Европейска комисия не загатна случилото се, само че изрази угриженост от обстановката с правата на дамите в Турция, съобщи организация Фокус.
 Фон дер Лайен и Шарл Мишел отиват при Ердоган Фон дер Лайен и Шарл Мишел отиват при Ердоган
Европейските водачи Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел ще пътуват до Турция на 6 април за среща с президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщи...
„ Дълбоко съм загрижена от обстоятелството, че Турция се отдръпна от Истанбулската спогодба “, сподели тя пред кореспонденти. „ Става въпрос за отбрана на дамите и отбрана на децата от принуждение. И в този момент това явно е неверен сигнал “.
Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел нормално се смятат за равни по дипломатически сан. Като началник на Европейската комисия фон дер Лайен оглавява изпълнителното крило на Европейски Съюз и управлява договарянията за присъединение на Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР