Председателят на енергийната комисия в парламента с нови данни за

...
Председателят на енергийната комисия в парламента с нови данни за
Коментари Харесай

Делян Добрев с ново разкритие около „Лукойл“: Губят се следите на 450 хиляди тона петрол!

Председателят на енергийната комисия в Народното събрание с нови данни за износа на нефт в намерено море от „ Лукойл “.
В обява във Facebook Делян Добрев написа, че от страната ни по този метод излизат близо 1/3 или голямото количество от 450 хиляди тона нефт. „ Получател е отново „ Лукойл “, единствено че „ Лукойл Бенелюкс “, Нидерландия. Горивото се претрупва на различен транспортен съд в морето и от там следите му се губят “, отбелязва депутатът от ГЕРБ.
Той се надява способените органи да си свършат работата и да отговорят на следните въпроси:
1. Кое е крайното място за реализация на горивата?
2. Извършва ли се блендиране в танкер с по-голям потенциал за да се усили октановото число? Това би довело до ново количество бензин А95, което е годно за реализация в Европейски Съюз и което към този момент е с нов генезис.
3. Изнесените количества бензин А95 също може да се трансферират в танкер с по-голям потенциал и да се „ загуби “ произхода на стоките.
4. Защо всички износи на сдружението са с посочена в настояването „ алтернатива за второ пристанище отвън Европейски Съюз “. Реално има възможност всеки един експорт даже с посочена трета страна да се отклони посредством претоварване от транспортен съд в транспортен съд и да се реализира същото като посоченото в горните точки.
Добрев написа още, че митническа администрация няма информация за крайното място на разтоварване към сегашния миг т.е. е изцяло допустимо всички износи по квоти да са претоварвани.
„ Това действително прекъсва опцията да се откри крайния адресат и той може да бъде открит единствено от управляващите в Нидерландия “, написа още депутатът и още веднъж се надява способените институции да потърсят тази информация от Нидерландия.
И пита: „ Може ли това да се трансформира е най-голямата петролна спекулация в Европа в 21 век? Кой „ евроатлантик “ разпъна чадъра над „ Лукойл “ и против какво? И има ли член в Наказателен кодекс за това “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР