Председателят на енергийната комисия в НС Делян Добрев се закани

...
Председателят на енергийната комисия в НС Делян Добрев се закани
Коментари Харесай

Добрев категоричен: Асен го давам на прокурор! А Денков лети с оставката си всеки път, когато поискам…

Председателят на енергийната комисия в Народно събрание Делян Добрев се закани да даде финансовия министър Асен Василев на прокурор. Това разгласи той в ефира на bTV.
По думите на Добрев повода е делата, които България води с ЕРП-тата. Според него Министерството на финансите (МФ) е спряло да заплаща на интернационалната адвокатска адвокатска фирма, която пази България по делото на ЧЕЗ за 2.1 милиарда
Именно поради това водещата на го попита дали не се е скарал с Асен Василев в гимназията и какви връзки са имали. По думите му обаче в гимназията са имали положителни връзки.
Според Денков юристите сами заплащат от джоба си, с цел да се извършат експертизите.
„ Пише, че ревизират фактурите, не написа платихме ги. Фактурите са от август месец, какво ги прави толкоз време Асен Василев. Не му е първи път. Той е при пъти финансов министър “, уточни Добрев и съобщи още, че когато са завършили предходните мандати на Василев, по-късно служебните министри са плащали фактурите.
Освен това, Добрев съобщи, че в границите на кабинета „ Петков “ Василев не платил фактури за 5 174 000 евро и по-късно ги платило служебно държавно управление. А през 2022 година не били платени фактури за 13 874 000 евро. Експертизи по делото с ЧЕЗ са плащани от джоба на юристите ни – кой естествен човек не си заплаща на юристите, попита Добрев.
„ Аз знам от юристите, тъй като аз съм основен очевидец по тези каузи против ЕРП-тата. Не е им е позволено, заплащат от личния си джоб. Кой естествен човек не си заплаща на юристите, в случай че не желае да загуби делото? Защо не заплаща фактурите, има ли съглашение с ЧЕЗ? Фалираме страната, с цел да може частният бранш да е добре. “, сподели още Добрев.
Той разяснява и проблема с „ Лукойл “.
„ Лукойл “ няма да си тръгнат, до момента в който не им вземем дерогацията. Три пъти го предложих. Всички от „ Промяната “ и Демократична България гласоподават срещу, нищо че сякаш са против Русия. През това време министър председателят Денков лети и плаши с оставката си, в случай че махнем дерогацията, съобщи Добрев.
Николай Денков звъни на шефа на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която му споделя „ звънни му ти, той е неконтролируем “.
Не може „ Лукойл “ да вземе 3 милиарда, а българският консуматор – 0. Левчето продължава, разяснява Добрев.
С предлагането за такса „ пренос “ за Унгария и Сърбия, Асен Василев още веднъж прави работа на Русия. Така желае да напомпи приходната част на бюджета и да докара недостига до 3%. Кой ще ги заплати? Тези три милиарда са въздушни, няма кой да ги събере, разкри депутатът от ГЕРБ.
„ Натрупаните обвързване на Лукойл 674 000 евро, а Асен Василев и Министерството на финансите ги ревизират 3 месеца. Кое счетоводство ги ревизира три месеца “, попита Делян Добрев.
Той загатна още, че Асен Василев праща доноси против него в Съединени американски щати.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР