Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер призова италианското правителство

...
Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер призова италианското правителство
Коментари Харесай

Юнкер: Притеснен съм за икономиката на Италия

Председателят на Европейска комисия Жан – Клод Юнкер прикани италианското държавно управление да постави повече старания за запазването на растежа на стопанската система в страната, заяви Вашингтон Пост.

Италианският министър на стопанската система Джовани Трина предизвести, че през тази година страната му върви към нулев напредък. В същото време страната отхвърля вероятните промени в бюджета, които плануват огромни обществени разноски.

„ Аз съм малко обезпокоен да видя, че италианската стопанска система продължава да върви обратно. Бих желал италианските управляващи да положат в допълнение старания, с цел да запазят икономическия напредък.

Като имаме в поради огромния дълг на страната, всички хрумвания за рестартиране на стопанската система ще имат стеснен резултат. Ние обаче приказваме за това по какъв начин да продължим напред “, съобщи Юнкер.

Припомня се, че контрактуваният сред Европейски Съюз и Италия бюджет на страната за тази година планува 1% напредък. Сега обаче той най-вероятно ще би трябвало да се преразгледа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР