Председателят на движението Ние сме с Русия Владимир Рогов предположи,

...
Председателят на движението Ние сме с Русия Владимир Рогов предположи,
Коментари Харесай

След срещата във Вилнюс може да бъде изпратен контингент на НАТО в Украйна

Председателят на придвижването " Ние сме с Русия " Владимир Рогов допусна, че след 11-12 юли в Украйна може да бъде въведен стеснен контингент на НАТО. Такова решение може да бъде взето по време на срещата на върха във Вилнюс, която е планувана за тези дати.

В интервю за ТАСС той сподели, че може да се приказва за представители на Полша, Латвия, Литва и Естония.

Рогов разгласи " нуклеарна провокация " в проектите на президента на Украйна Володимир Зеленски, благодарение на която той " ще се опита да прокара решението ".

Според специалиста „ това ще бъде легализирането на окупацията под формата на обезпечаване на нуклеарна сигурност “, която ще се разгърне на територията, следена от Киев.

„ Офисът на президента (на Украйна) интензивно разисква такава формула “, сподели Рогов.

В същото време полският боен хайлайф се интересува от Западна Украйна, локалните управляващи назовават ​​Лвов, Тернопол и Ивано-Франковск и други територии „ източен крес “, счита специалистът.

По-рано президентът на Литва Гитанас Науседа сподели пред BNS, че Киев „ няма да бъде отчаян “ от предложенията, които ще получи от Алианса на срещата на върха. Но политикът посочи, че няма да има гаранции за приемане в НАТО.

В същото време генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг изясни, че до момента в който Украйна е в положение на спор, е невероятно да я одобряват като участник. На срещата на върха, съгласно него, ще бъдат разисквани основаването на Съвета Украйна-НАТО и стратегия за няколко години военни доставки за Киев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР