Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ води делегацията на съвета на

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ води делегацията на съвета на
Коментари Харесай

Делегация на ДПС участва в съвет на АЛДЕ в Цюрих

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ води делегацията на съвета на партията на европейските либерали, на който бе изработен доклад на резултатите от европейските избори и бяха обрисувани целите на новата центристка група в Европейски парламент „ Обнови Европа “. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Събитието се организира в Цюрих, Швейцария и в него присъединяване взеха още Илхан Кючюк - зам.-председател на АЛДЕ партията и евродепутат от Движение за права и свободи, Искра Михайлова - зам.-председател на групата “Обнови Европа " и евродепутат от Движение за права и свободи, Хамид Хамид - зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи и Атидже Алиева-Вели - евродепутат от Движение за права и свободи.

В наличието на редица партийни водачи партия АЛДЕ разиска сполучливите за либералите резултати на европейските избори и сформирането на третата по величина парламентарна група „ Обнови Европа “, в която присъединяване взима и партията на президента Макрон „ Република напред “.

По време на срещата се даде и висока оценка за интернационалната активност на Движение за права и свободи и постигнатия резултат. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изрази своите високи упования, че парламентарната група “Обнови Европа ” ще успее да стартира по този начин нужните промени за една по-демократична, по-отворена и по-свободна Европа.

По време на съвещанието на Съвета в Цюрих бяха приветствани две нови пълноправни членки в фамилията на АЛДЕ: „ Зелена демократична партия “ от Швейцария и „ Съюз за избавление на Румъния “ (USR).

Също по този начин, бяха разисквани и признати две неотложни резолюции - за връзките сред Европейски Съюз и Швейцария и за офанзивите против академичната общественост в Унгария.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР