Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ влезе в спор с председателя

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ влезе в спор с председателя
Коментари Харесай

Скандал в парламента: Липсват документи към въпрос на Карадайъ

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ влезе в спор с ръководителя на Народното събрание (НС) Никола Минчев. Причината е въпрос от 15 декември до министър Бойко Рашков, на който е отговорено в уеб страницата на Народно събрание, само че в отговора липсват съответни документи, които Карадайъ е изискал към дейностите на Министерство на вътрешните работи в последните избори.

" Те са за полицейщината, за гаврата и достолепието на всички уязвими групи, които се приложиха по време на изборите през юни и през ноември. Аз такива документи не виждам нито на уеб страницата, нито в деловодството ", сподели Карадайъ и изясни, че по този метод се " лъже " както министър-председателят Кирил Петков, по този начин и всички жители, че се упражнява надзор над изпълнителната власт от страна на Народното събрание.

" Изпратено е несъгласие до министър Рашков ", съобщи ръководителят на Народното събрание Минчев. " Явно социалдемократите, наречени " Продължаваме промяната ", не се интересуват от разпоредбите, а постановат свои правила. За тях няма значене какво написа в Конституцията и законите на страната ", сподели Карадайъ и подсети алинея 5 от правилника на Народното събрание. Освен това сподели, че липсват желаните документи. " Няма по какъв начин това да бъде отговор на моя въпрос ", съобщи той.

В разногласието се намеси и Халил Летифов от Движение за права и свободи, който уточни, че Народно събрание се трансформира в гумен щемпел на Министерски съвет (МС).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР