Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за
Коментари Харесай

Карадайъ предлага Съвет по енергетика в президенството

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е и претендент за президент на Движението, показа нова самодейност, която ще направи дружно с претендента за вицепрезидент Искра Михайлова.

„ Когато бъдем определени за президент и вицепрезидент, ние ще създадем Съвет по енергетиката в президенството ", съобщи Мустафа Карадайъ на среща с гласоподаватели на Движение за права и свободи в Търговище. В нея участваха още заместник-председателят на партията Йордан Цонев и членът на Централното оперативно бюро и лидер на листата в Търговище Джейхан Ибрямов.



Мустафа Карадайъ даде и причините за основаването на сходен Съвет.

„ Загрижени сме за всички процеси, които се развиват у нас в областта на енергетиката. България изостава от процесите, които се развиват в целия Европейски Съюз, изостава софтуерно в тази сфера. Държавата няма цел и посока каква енергетика ще развиваме, а през днешния ден всички виждаме какво става с цените на енергоносителите “, аргументира се Карадайъ и добави, че Искра Михайлова сега е в Европейския парламент в Страсбург поради доста значим отчет, обвързван с енергетиката на Европейския съюз и даде обещание още на следващия ден да заяви вести по тази тематика.

Кандидатът за президент на Движение за права и свободи напомни и новата национална цел, а точно – да достигнем средноевропейските приходи. Той посочи, че няма поради „ това да се случи някъде в необозримото бъдеще, а да стане още в този момент, за нашето потомство “.

„ Ще го реализираме със зелената стопанска система, високите технологии и включването на свободните и дейни жители в политическите процеси, с ясната стратегия за ускорено икономическо развиване, която ние предложихме още през 2017-та година “, добави Карадайъ.

Той подчертава и върху другия приоритет – безвъзмездна и налична детска градина за всяко дете в България като съобщи, че това не е нито популистка концепция, нито обществена мярка, а част от ускорената икономическа стратегия и част от националната сигурност на страната.

Заедно с всичко това ще работим за синхрон в дейностите на другите институции, тъй като последните години тези институции водят окопна политическа война, вместо да работят в съгласуваност и съвместен надзор, според Конституцията, съобщи Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР