Председателят на Държавна агенция за закрила на детето д-р Теодора

...
Председателят на Държавна агенция за закрила на детето д-р Теодора
Коментари Харесай

Теодора Иванова взе участие в 61-вото заседание на Комитета по културни, образователни и социални въпроси на ПАЧИС

Председателят на Държавна организация за протекция на детето доктор Теодора Иванова взе присъединяване в 61-вото съвещание на Комитета по културни, просветителни и обществени въпроси на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие. Основната тематика на съвещанието беше „ Ролята на парламентите за подсилване на политиките в региона на закрилата на детето в страните - членки на Черноморското икономическо съдействие ”.


Д-р Иванова срещна делегатите с главните функционалности и действия на Държавната организация за протекция на детето, като добави, че приоритет на Агенцията е провеждането и надграждането на положителни и работещи политики за всяко едно дете и фамилията му. Тя акцентира и значимата роля на ДАЗД в правенето на законодателни промени по наболели тематики, тъй че да се подсигурява отбраната и спазването правата на децата. Едно от последните промени, признато по самодейност на Държавната организация за протекция на детето, е възбраната за приложимост на така наречен божествен газ, изясни доктор Теодора Иванова и изясни, че сега екипа на ДАЗД работи по план за промени в Семейния кодекс, свързани с наставничество и настойничество.

„ За Държавната организация за протекция на детето главен приоритет е и непрекъснатото възстановяване и надграждане на Националната телефонна линия за деца 116 111. Изключително значимо е действието на Линията, тъй като посредством нея всяко едно дете на територията на страната може да бъде изслушано и да получи поддръжка 24 часа в денонощието. И освен децата, а и всеки възрастен, който е угрижен за дете. Също по този начин НТЛД 116 111 е и един от най-бързите и комфортни способи за подаване на сигнал за дете в риск “, сподели още доктор Теодора Иванова по време на 61-вото съвещание на Комитета по културни, просветителни и обществени въпроси на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие.

Тя срещна участниците в съвещанието и с ролята и активността на Съвета на децата към ръководителя на ДАЗД, като посочи, че тази година единственият народен детски съвещателен орган означи своя 20-годишен празник.

Форумът беше открит от ръководителя на Народното Събрание Росен Желязков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР