Председателят на БСП Корнелия Нинова призова президента Румен Радев да

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова призова президента Румен Радев да
Коментари Харесай

Нинова се развълнува, поиска от Радев нещо голямо

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС). Според нея това е неотложно, защото подобен съвет не е свикван от година и половина.

Нинова насочи апела под знака на протичащото се в Израел след офанзивата на „ Хамас “.
-->
„ Той е главнокомандващ на българската войска. Имаме един министър на защитата, който е безусловно несъответстващ и нездравословен за българската политика. Президентът проспа войната в Украйна, в този момент не подхваща никакви ограничения. На този съвет се събираме всички водачи на парламентарно показани партии, службите, Министерски съвет. Това е мястото, където България може да създаде единна позиция “, сподели Нинова пред бТВ.

Тя добави, че КСНС е институционална форма в България.

„ Да го свика, в случай че си почитаме институциите, разделянето на управляващите и правовата страна, това е написано в Конституцията. В такива случаи се привиква КСНС и чакам президентът да съблюдава това условие, написа в закона, че би трябвало да го прави на всеки три месеца. Не го е правил година и половина “, разяснява тя.

Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия няма да трансформира вота на съмнение в предизборна акция.

„ В момента ръководещите убиват българската енергетика. Ние митингите на въглищните централи ги гледаме в подтекста на доста по-голямото. Взеха решение да продадат двата атомни реактори на Украйна в миг, в който Европа разгласи нуклеарната сила за зелена “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР