Председателят на БСП Корнелия Нинова представи алтернативния проектобюджет за 2018-та

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова представи алтернативния проектобюджет за 2018-та
Коментари Харесай

Нинова събира повече приходи от Борисов с алтернативен Бюджет 2018

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова показа различния проектобюджет за 2018-та в централата на партият а. Основните цели в техния план са три: опазване на здравето, обучение, приходи .

 Дълг от 1 милиарда лева поема страната съгласно държавния Бюджет 2018 година
Дълг от 1 милиарда лева поема страната съгласно държавния Бюджет 2018 година

Публикуваха държавния бюджет на страната за 2018 година

Според социалистите в опазване на здравето продължава да няма пари, тъй като повода е в модела - лечебните заведения са търговски сдружения . По думите на Нинова не са отговорни лекарите, а политиците . От Българска социалистическа партия оферират лечебните заведения да се записват по Закона за лечебните заведения .

 Кокалов: Болниците не трябва да са търговски сдружения
Кокалов: Болниците не трябва да са търговски сдружения

Нужни са незабавни законодателни промени...

Повечето пари в образованието не вземат решение казуса и парите няма да спрат закриването на учебните заведения . Проблемът е в модела " парите следват ученика ", по тази причина и се предлага неговата анулация .

Въпреки това, в препоръчаният от Българска социалистическа партия проектобюджет делегираните бюджети остават. Предлага се обаче да има по един учебник за всеки предмет .

Доходите, съгласно социалистите, в този момент водят до голяма беднотия и неравноправие, като бедността се усилва.

От Българска социалистическа партия оферират и радикално друга данъчна система. Въвежда се необлагаем най-малко, който ще е минималната работна заплата . Ще се вкара и напредничав налог . Тези промени ще облагодетелстват над 2 млн. души. Корпоративният налог остава 10% . Предлага се налог дял да качи от 5% на 10%.

Алтернативният Бюджет 2018 на Българска социалистическа партия планува Брутният вътрешен продукт да е 106 765 000 000 лв..

Социалистите са уверени, че могат да съберат повече доходи от ГЕРБ. В проектобюджета им е заложено да похарчат с 2 млрд.лв. повече от заложеното от ГЕРБ, само че бюджетният недостиг остава в границите на 1,4-1,5 %.

По думите на Нинова за пръв път се прави нещо друго при правенето на план за бюджет .

Досега се е чакало държавното управление да предложи, а те са го следвали. Сега предложенията стъпват на програмата на партията, а бюджетът ще извършва техните политики.

" Това е опция не на цифри, а на политики. ", посочи Нинова.

Тя обясни по какъв начин до момента е работило държавното управление - нормално приема бюджета и го подлага на обсъждаме и в случай че пристигна напън отнякъде, го трансформират. А бюджетът на Българска социалистическа партия е разискван с специалисти и по браншове.

" Това е бюджет на смяна на моделите . ", добави Нинова.

Социалистите са безапелационни, че в този момент Борисов предлага от същото, а техният бюджет е обществен, с грижа към хората.

" С тези индикатори България е страна от африкански, а не от европейски вид . ", съобщи и Жельо Бойчев.

От Българска социалистическа партия са безапелационни, че с новия бюджет ГЕРБ оферират финансиране на статуквото, а те са опция и оферират нови модели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР