Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров коментира ситуацията

...
Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров коментира ситуацията
Коментари Харесай

Председателят на БЛС: Имаме възможности за PCR диагностика за всеки пациент

Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров разяснява обстановката с Ковид и лечебните заведения в ефира на Нова тв: " Смятаме, че няма никакво епидемиологично съображение да бъдат спирани плановите интервенции и плановите приеми, тъй като имаме благоприятни условия за PCR диагностика за всеки пациент. Всяка болница може да обезпечи предварителна диагностика, с цел да не се заплашва здравето на другите ", сподели той, зитиран от.

Той позволява, че е допустимо в идващите дни хора да изгубят живота си, тъй като няма да имат достъп до здравни услуги. " При неразрешен банкет по какъв метод би трябвало да приемем човек, който не е болен от коронавирус ", сподели още доктор Маджаров.

Според него 2021 година е " началото на края на българското опазване на здравето ". Причината е предлагания бюджет от надзорния съвет на здравната каса. " Практически този бюджет освен, че не регистрира новата обстановка, в която се намираме, с цел да поддържа финансово системата, която се чака да бъде мощно натоварена, а освен това не обезпечава даже базовите потребности по обособените типове действия. Да не приказваме за този параграф, който би трябвало да обезпечи проучванията, в него е отделена някаква мизерна сума ", сподели още доктор Маджаров.

Всеки, който има признаци на коронавирус би трябвало да се възприема като подобен и не би трябвало, подсети той и разгласи, че чака скоро да има единнна осведомителна система за свободните кревати в лечебните заведения и колите за спешна помощ да имат достъп до нея.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР