Председателят на Българо-италианската арт асоциация Феникс Нали Атанасова и шефът

...
Председателят на Българо-италианската арт асоциация Феникс Нали Атанасова и шефът
Коментари Харесай

Празник на българското кино в Рим

Председателят на Българо-италианската арт асоциация " Феникс " Нали Атанасова и шефът на Българския институт за просвета в Рим Жана Яковлева - бизнес дамата и актрисата на 24 май получиха награди за своята активност
 
Издание № 12 събира родни и интернационалните звезди от 27 до 30 юни на ларго „ Марчело Мастрояни “  
Родни и интернационалните звезди сплотяват произведения и сила за Празника на българското кино в Рим. Издание № 12 стартира на 27 юни във Вечния град.  До 30 юни в Casa del сinema на ларго „ Марчело Мастрояни “ в фамозния парк „ Вила Боргезе “  ще се завъртят някои от най-новите шлагери, „ създадени в България “ - пет игрални, три документални кино лентата и епизод от топ сериал. Любовта е тематиката на тазгодишния екранен маратон. Голямото разкриване на 27 юни е с „ Ага “, а неговият режисьор Милко Лазаров ще показа с елитната аудитория случки и страсти към извънредно нашумялата драма, отдадена на отчуждението и на възраждането на исконните усеща сред родителите и децата – и всичко това на фона на грандиозната хубост на тундрата. На 28 юни Руши Видинлиев и Димитър Стоянович показват „ Снимка с Юки “  - дебютът в игралното кино на Лъчезар Аврамов. В прелестната любовна история вземат участие Кики Сугино, Серафим Тодоров, българинът в Холивуд Димитър Маринов.  
В документалната селекция уместно е почетена привилегията на  Пловдив като „ Европейска столица на културата " с фокус върху двама негови жители – международното сопрано Соня Йончева в продукцията на Георги Тошев, и изключителния Иван Андонов в описа " Поне за момент да полетя " на Галина Кралева. Със феновете за певицата и режисьора художник ще приказват Тошев и Люба Маричкова, брачната половинка на Андонов. Сред най-важните срещи за ценителите в Рим с БГ изкуството е и „ Черкаски летописи “ на Димитър Петков за Йордан Радичков – това са едни от дребното записани диалози с великия създател. Той застава пред камерата в края на 90-те, с цел да показа скъпи мисли за киното, театъра, литература, традициите и бита в България, както и за религията и народопсихологията на нацията.
На 29 и 30 юни изригват екшъните - „ Лошо момиче “,  „ Бензин “ и епизод от „ Дяволското гърло “. След овациите пред киноманите ще се поклонят Мариан Вълев, Асен Блатечки, Владимир Карамазов и Теодора Духовникова.  На 30 юни е и „ Дъвка за балончета “ на  Станислав Тодоров-Роги – носталгична мелодрама за неосъществените фантазии и любови, като ретро фрагментите ни връщат в София в края на 90-те.      
Кино събитието обичайно е проведено от Българския институт за просвета в Рим и Българо-италианска арт асоциация " Феникс " с поддръжката на Министерството на културата под патронажа на НФЦ и посолството ни в Рим в съдействие с Италианската комерсиална камара в България и Castelli Romani film festival, Бизнес адванс тийм, Лев инс, Левъл инс. Всички филми ще бъдат показани с италиански надписи – те са безспорни министър председатели за публиката в Рим.

Председателят на Българо-италианската арт асоциация " Феникс " Нали Атанасова и шефът на Българския институт за просвета в Рим Жана Яковлева - бизнес дамата и актрисата на 24 май получиха награди за своята активност

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР