Председателят на Българката федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира

...
Председателят на Българката федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира
Коментари Харесай

Раева: Нешка знае кога да пусне отбора си, Русия много уважава турнира ни

Председателят на Българката федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разяснява оттеглената поръчка за присъединяване на Световната купа в София на ансамбъла на Германия. Както е известно, ментор на Бундестима е българската легенда Нешка Робева, а Раева изясни сбито по тематиката, че Робева знае по кое време да пусне тима си да се състезава и по кое време – не.

Домакин на Световната купа за поредна година ще бъде „ Арена Армеец “. Официалното разкриване на конкуренцията е на 30 март, като ще продължи до 1 април. В петък и събота са квалификациите, а финалите са в неделя.

„ Гимнастичките са наясно, че в случай че доста приказваме в залата, те виждат действителната обстановка и е естествено да имат вкус към златните медали. Имат опция. Много е комплицирана гимнастиката, която вършим, само че ни би трябвало още малко работа и време “, стартира Илиана Раева.

Запитана какви са настроенията в тима ни преди Световната купа у нас, някогашната гимнастичка показа: „ Грациите ни доста обичат Световната купа у нас. В приповдигнато въодушевление са. Аз ви поканвам на подготовка да видите каква е атмосферата. В залата е като на съревнование. Всяка е ужасно заредена и желае да покаже най-хубавия тип на композицията. Дано успеем. Много се вълнуват за присъединяване си в София. Всички сме с нови композиции, няма по-хубаво място да си ги покажеш - пред нашата неповторима аудитория. Само Испания ни съперничи във връзка с почитателите и тяхната страстта и компетентността. С голямо неспокойствие се чака надпреварата “.

„ В по-голяма степен, да, имаме предимство, че първото съревнование от висок сан след Световното в Пезаро е у нас. Тук обаче идва работата на треньорите и нашата – да овладеем този адреналин и това неспокойствие. Някои от грациите са към момента млади. Изключая Неви и Катрин, които са с повече опит, даже ансамбълът са все млади девойки и от време на време страстите бушуват мощно и се постанова съществено да приземяваме и успокояваме “.

„ Много положителни са опциите на треньорите, те дадоха най-хубавото на всяка една от гимнастичките. Момичетата са с доста огромен капацитет и порастват всеки ден. Това, което виждате, няма да е финалът на развиването им. Догодина мисля, че ще сме по-силни и конкуренцията ще е още по-голяма. Дължи се на треньорите, на гения и опциите им. При девойките има невероятна конкуренция. Догодина те влизат при дамите и занапред мисля и беседвам с Бранимира Маркова по какъв начин ще се вършат селекциите, тъй като ще се получи доста огромен народен тим с доста изравнени благоприятни условия “, добави едно от „ златните девойки “.

Илиана Раева разяснява и оттеглената поръчка за присъединяване на Световната купа в София на ансамбъла на Германия, където ментор е Нешка Робева.

„ Разбрах, че ансамбълът на Германия няма да взе участие на Световната купа в България, като го прочетох. Това не е наш проблем. Нешка Робева знае по кое време да си пусне тима си и по кое време не. Така е решила. Тя изясни, че не са готови, с цел да взе участие отборът добре. Изчаква да напреднат в подготовката и ще го пусне там, където счита, че ще е по-добре. Нас това не ни вълнува и не го разясняваме. За нас вълнуващото е, че ансамблите, които са ни директна конкуренция, всички идват и бъдете сигурни, че идват доста окуражени в България. Русия доста обича България, доста почита публиката и съм сигурна, че са взели ограничения да се показват както би трябвало “.

„ Русия доста почита шампионата ни и само предходната година не бяха с титулярния състав, тъй като имаха контузени. Сега идват с първия си отбор, както постоянно са го правили “, разясни ръководителят на Федерацията ни.

„ Най-добри са съчетанията ни в света. От композициите, които се пускат в интернет от тренировки, по непознатите конгреси, от Гран При в Москва, мненията са повече от отлични. Само хвалебствия за ансамбъла ни има, че нямат конкуренция, че са най-силният отбор с най-силните композиции. Много мощни мнения има и за самите състезателки по какъв начин играят. Съдиите са в същински и автентичен екстаз. Разказват ни, че всички са прегръщали доста същински и непринудено, в това число и съветските ни сътрудници, Филипа Филипова на съдийската маса за това, което е ансамбълът ни. Те са атрактивни и дай Боже да играят без неточност “, разяснява за край Раева.

Зрителският интерес към Световната купа в София в стабилен. Билетите за квалификациите са с цена 15 и 20 лв., а за финалите – 20 и 25 лв..

Раева: Ансамбълът ни е с най-силните композиции

Елитът в художествената гимнастика у нас за Световно преди Световното

Гигова: Отзивите за нашите гимнастички са чудесни

Има евентуалан дата за завръщането на Владинова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР