Председателят на албанската партия в управляващата в Република Северна Македония

...
Председателят на албанската партия в управляващата в Република Северна Македония
Коментари Харесай

Али Ахмети: Стоим рамо до рамо с македонците в спора с България

Председателят на албанската партия в ръководещата в Република Северна Македония коалиция Демократичен съюз за интеграция Али Ахмети е оптимист, че до края на годината Скопие ще получи положителни вести от София във връзка със разногласието и блокадата от България за датата на договаряния с Европейски Съюз, написа македонският информативен уебсайт Фактор, представен от Българска телеграфна агенция.

Ахмети сподели, че краят на неразбирателствата сред двете страни е въпрос на време и разкрива, че сред Скопие и София се прави "размяна на документи ".

"Не мисля, че е време да споделям с обществото информация за предложенията или последните разменени документи, ще изчакаме да забележим реакцията на България ", сподели Ахмети.

Министърът на външните работи Буяр Османи работи интензивно за решение на разногласието, сподели водачът на ДСИ.

"Османи е много деен, чакам да има резултат. Много значим миг е да покажем на всички жители, изключително на нашите съжители македонците, че споделяме и положителното, и неприятното, че ще стоим дружно един до друг и в решаването на този спор. Това е основен исторически миг да се види, че тази страна има министър на външните работи и го приветствам за работата, която извърши, и за зрелостта ", сподели Ахмети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР