Председателят на АБВ Румен Петков представи пред медиите официален документ

...
Председателят на АБВ Румен Петков представи пред медиите официален документ
Коментари Харесай

Румен Петков показа документ от ЕК, изобличаващ в лъжа Кририл Петков и загуби от 2 млн на ден

Председателят на АБВ Румен Петков показа пред медиите формален документ от Европейска комисия, изобличаващ лъжите на държавното управление в газовия бранш, оповестяват от пресцентъра на партията в изказване, изпратено до Агенция .

Става въпрос за извадка от инструкция и фиш към нея от 19 ноември 2021 година. Във въпросния документ са написани периодите за въвеждане в употреба на газовата връзка Комотини – Стара Загора, като параметрите на времевия порядък са подадени от българска страна. Петков напомни, че въпросния план стартира през 2009 година

„ Двете последни служебни държавни управления, както и актуалното държавно управление, хвърлиха големи старания да убедят обществото, че планът ще бъде приключен на 31 декември 2021 година и въведен в употреба на 1 юли идната година. Няма подобен случай в международната история, в който процесът на въвеждане в употреба да е шест месеца. Никой не отговори какви са софтуерните аргументи за това “.

В горепосочения документ написаният период за въвеждане в употреба на газовата връзка октомври месец 2023 година, изясни ръководителят на АБВ.

„ Това значи, че или министър-председателят Кирил Петков е тежко подведен, или той тежко ни заблуждава. И когато ние приказваме години наред, че управлението на ICGB подсигурява неуспеха на плана и невъзможността да получаваме азерски газ, никой не обръща внимание “.

Румен Петков позволява, че някой от българска страна, евентуално управлението на ICGB, е съобщило в Европейска комисия разнообразни периоди от тези, които са показани пред българското общество.

„ Който и да поеме управлението на „ Булгаргаз “ от през днешния ден, той няма отговор на два въпроса – на коя точка желае газ на 1 юли от азерска страна и по какъв начин този газ влиза в България, на коя дата. Значи има стимулирани хора във всички управляващи, които не се смущават от тези неща “. 2 млн. евро са загубите дневно за страната ни от това, че не получава азерски газ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР